Συνηθισμένα προβλήματα Android 7.0 Nougat και πώς να τα διορθώσετε

Το Android 7.0 nougat δεν έχει φτάσει ακόμη σε όλες τις συσκευές, αλλά εάν έχετε αγοράσει πρόσφατα μια συσκευή Nexus ή Google Pixel, πρέπει να απολαύσετε το νέο λειτουργικό σύστημα Android που έχει φέρει διάφορες συναρπαστικές και χρήσιμες λειτουργίες που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το smartphone σας. Αυτή η ενημέρωση είναι διαθέσιμη από τον Αύγουστο και ήδη η έκδοση ενημέρωσης του Android 7.1 Nougat κυκλοφόρησε για να διορθώσει ορισμένα σφάλματα και δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζει το Nougat 7.0. Ωστόσο, οι χρήστες Pixel και Nexus έχουν διαμαρτυρηθεί για κάποια κοινά προβλήματα του Android 7.0 Nougat μέχρι στιγμής. Αυτά τα προβλήματα αναφέρονται εδώ μαζί με τις πιθανές διορθώσεις τους για να βοηθήσουν τους χρήστες να απαλλαγούν από τα προβλήματα.

Δείτε επίσης: 10 καταπληκτικές νέες δυνατότητες στο Android 7.0 Nougat

Προβλήματα Android 7.0 Nougat και οι πιθανές διορθώσεις τους

Πρόβλημα 1: Γρήγορη αποστράγγιση μπαταρίας

Αυτό είναι ίσως το πιο κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί από τους χρήστες του Android 7.0 Nougat. Εδώ είναι οι λύσεις.

Λύσεις:

 • Τα κύρια πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι: μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης, το χρόνο κλειδώματος της οθόνης, απενεργοποιήστε τη σύνδεση Wi-Fi ή Bluetooth ενώ δεν τη χρησιμοποιείτε και κλείστε όλες τις ανεπιθύμητες εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο.
 • Το επόμενο βήμα είναι να ελέγξετε αν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας στη συσκευή Pixel ή Nexus. Εάν όχι, μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων μπαταρίας και βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας είναι ενεργοποιημένη.
 • Τέλος, αναζητήστε την επιλογή βελτιστοποίησης μπαταρίας μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Μπαταρία και πατώντας στις τρεις κάθετες κουκκίδες. Θα φέρει την επιλογή βελτιστοποίησης μπαταρίας. Ελέγξτε εάν κάποια εφαρμογή έχει εξαιρεθεί από τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας χωρίς να το γνωρίζει. Τώρα πατήστε στις τρεις κουκκίδες και επιλέξτε Επαναφορά προτιμήσεων εφαρμογών που ενδέχεται να διορθώσουν το πρόβλημα για εσάς.

Πρόβλημα 2: Πρόβλημα εμφάνισης περιβάλλοντος

Αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες του Pixel Smartphone ως επί το πλείστον και σύμφωνα με αυτούς, η οθόνη δεν ενεργοποιείται καθώς φτάνει οποιαδήποτε ειδοποίηση στη συσκευή. Κανονικά, η συσκευή Pixel δεν διαθέτει λειτουργία αφύπνισης για να εμφανίσει την ειδοποίηση οθόνης Περιβάλλοντος καθώς λαμβάνεται στο χέρι, αλλά ενεργοποιείται μόνο όταν λαμβάνεται ειδοποίηση. Ωστόσο, δυστυχώς για πολλούς χρήστες, η οθόνη δεν ενεργοποιείται μετά την άφιξη της ειδοποίησης.

Λύσεις:

 • Μπορείτε να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά> Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων και, στη συνέχεια, ρυθμίστε τη συσκευή από το μηδέν για να δείτε αν μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα. Αλλά πρώτα, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας.
 • Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης και να λάβετε μια μονάδα αντικατάστασης. Για αυτό κατευθυνθείτε προς τις ρυθμίσεις και σύρετε προς τα αριστερά για να λάβετε την καρτέλα υποστήριξης που θα σας βοηθήσει να λάβετε μια μονάδα αντικατάστασης.
 • Τέλος, μπορείτε να κατεβάσετε το ambi-turner που θα ξυπνήσει την οθόνη μόλις σηκωθεί στο χέρι ή βγει από την τσέπη.

Πρόβλημα 3: Πρόβλημα Wi-Fi και Bluetooth

Το πρόβλημα συνδεσιμότητας Wi-Fi και Bluetooth στο Android 7.0 Nougat αντιμετωπίστηκε από ορισμένους χρήστες συσκευών Pixel και Nexus μέχρι στιγμής και οι βασικές λύσεις παρατίθενται παρακάτω. Ωστόσο, πριν προσπαθήσετε να επιλύσετε το πρόβλημα, βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα είναι μόνο με το Android 7.0 Nougat. Ελέγξτε με την άλλη συσκευή εάν το Wi-Fi ή το Bluetooth προκαλεί το ίδιο πρόβλημα ή όχι, εάν όχι τότε το πρόβλημα βρίσκεται στη συσκευή ή το λειτουργικό σας σύστημα.

Λύσεις:

 • Πρώτα απενεργοποιήστε τη συσκευή σας μία φορά, περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα και ενεργοποιήστε την ξανά για να δείτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.
 • Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το Bluetooth, τη σύνδεση Wi-Fi και ενεργοποιήστε ξανά τα οποία ενδέχεται να διορθώσουν το πρόβλημα.
 • Εάν αυτές οι λύσεις δεν είναι σε θέση να επιλύσουν το ζήτημα, προσπαθήστε να ξεχάσετε το δίκτυο και να τους επανασυνδέσετε. Για να το κάνετε αυτό, κατευθυνθείτε προς τις Ρυθμίσεις> Περισσότερα> Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου> Επαναφορά ρυθμίσεων και δείτε εάν μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα για εσάς.
 • Τέλος, πραγματοποιήστε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας & επαναφορά> Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων και επιλέξτε να διαγράψετε όλα τα δεδομένα. Αυτή η διαδικασία θα διαγράψει τα πάντα στη συσκευή, επομένως είναι απαραίτητη η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πριν από την εκτέλεση της διαδικασίας.

Πρόβλημα 4: Πρόβλημα κάμερας

Αυτό είναι ένα ενοχλητικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες του Pixel, ιδίως όταν η εφαρμογή κάμερας αρχίζει να παγώνει και εμφανίζει μοβ και ροζ κάθετες γραμμές στην οθόνη, εμποδίζοντας έτσι να μην τραβήξετε. Αν και μπορείτε να επιλέξετε να αντικαταστήσετε, αλλά υπάρχουν και μερικές λύσεις για να σας βοηθήσουν να επιλύσετε το πρόβλημα.

Λύσεις:

 • Επανεκκινήστε τη συσκευή που ενδέχεται να διορθώσει προσωρινά το πρόβλημα.
 • Μερικές φορές συμβαίνει λόγω προβλήματος συνδεσιμότητας, οπότε αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αεροπλάνου και να πάτε για απενεργοποίηση της τοποθεσίας για να δείτε εάν η εφαρμογή κάμερας αρχίζει να λειτουργεί κανονικά.
 • Το "Open Camera" είναι μια χρήσιμη εφαρμογή κάμερας τρίτου μέρους που έχει επιλύσει το πρόβλημα για πολλούς μέχρι στιγμής.
 • Ένα άλλο χρήσιμο τέχνασμα είναι να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία βελτιστοποίησης μπαταρίας για την εφαρμογή κάμερας και τις Φωτογραφίες Google. Αυτό μπορεί να γίνει μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Μπαταρία και επιλέγοντας τις τρεις κάθετες κουκκίδες.

Πρόβλημα 5: Ασταθής εφαρμογή

Ένα άλλο κοινό πρόβλημα με το Android 7.0 Nougat είναι ότι ορισμένες εφαρμογές συνεχίζουν να καταρρέουν. Ωστόσο, αυτό είναι ένα μικρό πρόβλημα που μπορεί εύκολα να διορθωθεί με μερικά εύκολα βήματα.

Λύσεις:

 • Καταργήστε την εγκατάσταση της εφαρμογής με την οποία αντιμετωπίζετε το πρόβλημα και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε την ξανά για να δείτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.
 • Επίσης, προσπαθήστε να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής, καθώς θα φέρει την εφαρμογή σε καθαρή κατάσταση, επομένως θα μπορούσε να την βοηθήσει να επανέλθει στην κανονική κατάσταση λειτουργίας.
 • Τέλος, πραγματοποιήστε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων εάν καμία από τις παραπάνω επιλογές δεν μπορούσε να επιδιορθώσει το πρόβλημα διακοπής λειτουργίας της εφαρμογής.

Πρόβλημα 6: Τυχαίες επανεκκινήσεις

Η τυχαία επανεκκίνηση είναι ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι χρήστες συσκευών Nexus και ισχυρίστηκαν ότι η συσκευή επανεκκινεί τυχαία χωρίς λόγο, ενώ ορισμένοι άλλοι χρήστες του Nexus 5X έχουν αναφέρει ότι η συσκευή τους εκκινεί πολύ συχνά σε λειτουργία ανάκτησης και όχι στο τυπικό τρόπος. Ορισμένες βασικές λύσεις παρατίθενται εδώ.

Λύσεις:

 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε εντελώς τη συσκευή, να τραβήξετε την μπαταρία, να περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, να την ενεργοποιήσετε ξανά. Τώρα δείτε αν το πρόβλημα έχει επιλυθεί. Ωστόσο, αυτή είναι μια προσωρινή επιδιόρθωση.
 • Εκτός από αυτό, καμία τέτοια λύση δεν είναι ακόμη γνωστή και αυτό που σας συμβουλεύουμε να κάνετε είναι να μεταφέρετε τη συσκευή στο κατάστημα από το οποίο την αγοράσατε. Εάν η συσκευή εξακολουθεί να είναι υπό εγγύηση, μεταβείτε για αντικατάσταση με άλλο σετ.

Πρόβλημα 7: Πρόβλημα εγκατάστασης Nougat 7.0

Οι χρήστες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ενώ προσπαθούν να εγκαταστήσουν το Android 7.0 Nougat στη συσκευή Nexus. Αυτό το πρόβλημα είναι πολύ συγκεκριμένο για τους χρήστες του Nexus, καθώς μόνο οι χρήστες συσκευών Nexus έχουν διαμαρτυρηθεί για αυτό. Εάν η διαδικασία εγκατάστασης έχει κολλήσει ενώ προσπαθείτε για ενημέρωση μέσω του αέρα τότε, ακολουθήστε τις παρακάτω λύσεις εδώ.

Λύσεις:

 • Αρχικά, προσπαθήστε να κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής σας. Μπορεί να λειτουργήσει ως θαύμα κάποτε και να σας βοηθήσει στην ομαλή εγκατάσταση του Android Nougat στη συσκευή σας.
 • Ένα άλλο τέχνασμα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι να αφήσετε την μπαταρία σας να αποφορτιστεί εντελώς πρώτα και στη συνέχεια να την φορτίσετε 100%. Τώρα προσπαθήστε να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα στη νέα σας συσκευή Nexus.
 • Αν και αυτό δεν λειτούργησε για εσάς, μεταβείτε για να σκουπίσετε το διαμέρισμα προσωρινής μνήμης που θα μπορούσε να διορθώσει το πρόβλημα για εσάς και μπορείτε να εγκαταστήσετε το Nougat 7.0 σε χρόνο μηδέν. Δείτε πώς μπορείτε να σκουπίσετε το διαμέρισμα προσωρινής μνήμης στη συσκευή nexus:
 • Πατήστε το κουμπί Λειτουργίας και μείωσης έντασης εντελώς και κρατήστε τα μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο στην οθόνη.
 • Καθώς ένα μεγάλο βέλος είναι ορατό στην οθόνη, αρχίστε να πατάτε επανειλημμένα το κουμπί μείωσης έντασης έως ότου παρατηρηθεί ανάκτηση σε αυτό το βέλος.
 • Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί λειτουργίας που θα φέρει ένα Android με το στήθος ανοιχτό που δείχνει ένα κόκκινο τρίγωνο με θαυμαστικό.
 • Μην αφήνετε το κουμπί λειτουργίας και ταυτόχρονα πατήστε το κουμπί αύξησης έντασης. Τώρα αφήστε το κουμπί λειτουργίας.
 • Θα εμφανιστεί μια λίστα αντικειμένων στην οθόνη. Μεταβείτε για να σκουπίσετε το διαμέρισμα της προσωρινής μνήμης και επιλέξτε το χρησιμοποιώντας το κουμπί λειτουργίας.
 • Περιμένετε λίγα λεπτά και αφήστε το τηλέφωνό σας να ολοκληρώσει τη διαδικασία.
 • Μόλις ολοκληρωθεί, επανεκκινήστε τη συσκευή.

Πρόβλημα 8: Πρόβλημα φόρτισης Android 7.0 Nougat

Το ζήτημα φόρτισης είναι επίσης κοινό. Ακόμα κι αν πρόκειται για ζήτημα Android 7.0 Nougat, αλλά οι περισσότεροι χρήστες έχουν διαμαρτυρηθεί για αυτό μόλις ενημερώσουν τη συσκευή με ενημέρωση 7.1.1. Σύμφωνα με ορισμένους χρήστες, ο μηχανισμός φόρτισης σταματά ξαφνικά να λειτουργεί. Εδώ είναι όλες οι πιθανές διορθώσεις για αυτό το ζήτημα.

Λύσεις:

 • Εάν χρησιμοποιείτε φορτιστή τρίτου μέρους, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να φορτίσετε τη συσκευή Nexus με τον αρχικό φορτιστή που συνοδεύει τη συσκευή. Επίσης, σε περίπτωση χρήσης φορτιστή, τότε συνιστάται η χρήση φορτιστή της ίδιας τάσης.
 • Επίσης, εάν χρησιμοποιείτε το φορτιστή τοίχου για να φορτίσετε τη συσκευή σας, αλλάξτε τη σε USB. Φορτίστε τη συσκευή από φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή.

Πρόβλημα 9: Ζητήματα δεδομένων

Πολλοί χρήστες έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν την υπηρεσία δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στη συσκευή τους. Αυτό είναι ένα πολύ ενοχλητικό ζήτημα Android 7.0 Nougat. Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Wi-Fi αντί για δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, υπάρχουν στιγμές που δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από δεδομένα και απαιτεί το πρόβλημα να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό. Πριν επικοινωνήσετε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας, ακολουθούν μερικές εύκολες λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε, οι οποίες μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα σε χρόνο μηδέν.

Λύσεις:

 • Επανεκκινήστε τη συσκευή σας. Απλώς απενεργοποιήστε τη συσκευή, περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα και ενεργοποιήστε την ξανά για να δείτε εάν αυτή η διαδικασία μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τη σύνδεση δεδομένων στη συσκευή σας.
 • Στη συνέχεια, θέστε τη συσκευή σε λειτουργία αεροπλάνου η οποία θα απενεργοποιήσει όλες τις συνδέσεις και θα απενεργοποιήσει ξανά τη λειτουργία αεροπλάνου. Τώρα ελέγξτε αν το πρόβλημα έχει εξαφανιστεί.
 • Το επόμενο βήμα είναι να απενεργοποιήσετε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ή την επιλογή LTE μία φορά μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις και στη συνέχεια ενεργοποιήστε τα.
 • Τέλος, εάν δεν λειτουργεί τίποτα για εσάς, εκτελέστε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Πρόβλημα 10: Θέμα καθυστέρησης / απόδοσης Android 7.0 Nougat

Οι προγραμματιστές έχουν κάνει το πρόσφατο λειτουργικό σύστημα για να προσφέρουν την ταχύτερη απόδοση με διάφορες συναρπαστικές δυνατότητες. Ωστόσο, εάν παρατηρήσετε ότι η συσκευή καθυστερεί, τότε πρέπει να εκτελέσετε τα ακόλουθα βήματα για να αποφύγετε το πρόβλημα απόδοσης.

Λύσεις:

 • Το Android 7.0 Nougat έρχεται με ένα εργαλείο διαχείρισης RAM που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τι επιβραδύνει την απόδοση της συσκευής. Αυτό το εργαλείο είναι διαθέσιμο στις Ρυθμίσεις> Μνήμη.
 • Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια άλλη εφαρμογή που ονομάζεται Qualcomm's Trepn Profiler, η οποία παρακολουθεί τη δραστηριότητα της CPU της συσκευής.
 • Πηγαίνετε για σβήσιμο του διαμερίσματος προσωρινής μνήμης Η διαδικασία εξηγείται παραπάνω, ώστε να μπορείτε να ακολουθήσετε τις αναφερόμενες οδηγίες.
 • Σε περίπτωση που η συσκευή σας είναι γεμάτη με περιττά αρχεία και φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ., προσπαθήστε να τα διαγράψετε, τα οποία θα ελευθερώσουν κάποια μνήμη καθώς είναι ένας άλλος ισχυρός λόγος για να επιβραδύνετε την απόδοση της συσκευής.
 • Τέλος, μπορείτε να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Έτσι, τα πιο συνηθισμένα προβλήματα του Android 7.0 Nougat με τις λύσεις τους παρατίθενται εδώ. Εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω ζητήματα, απλώς προσπαθήστε να ακολουθήσετε τα προαναφερθέντα βήματα και θα σας βοηθήσει να επιλύσετε το πρόβλημα. Επίσης, μπορείτε να ζητήσετε αντικατάσταση εάν εξακολουθεί να είναι υπό εγγύηση.

Δείτε επίσης: Λόγοι για την αναβάθμιση της συσκευής σας σε Android 7.0 Nougat

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found