Χρειάζεστε πραγματικά ένα νέο τηλέφωνο; Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις 5 ερωτήσεις

Σκέφτεστε να επιλέξετε να αγοράσετε ένα νέο smartphone; Σίγουρα ακούγεται δελεαστικό, αλλά, έχετε αναρωτηθεί, χρειάζεστε πραγματικά ένα νέο τηλέφωνο; Εάν όχι, είναι η ώρα να το κάνετε τώρα. Πρέπει να διαχωρίσουμε τις επιθυμίες μας από τις ανάγκες μας. Λίγα χρόνια πριν, μερικά υπέροχα τηλέφωνα ήταν εκεί έξω, αλλά δεν είχαν το σύνολο των δυνατοτήτων που διαθέτουν τα σημερινά τηλέφωνα. Έτσι, δεν ήρθαν με μια τεράστια τιμή. Επιπλέον, οι αερομεταφορείς τα προσέφεραν με αρκετά καλά μηνιαία προγράμματα. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσατε εύκολα να μεταβείτε από ένα παλαιότερο μοντέλο σε ένα νέο όταν λήξει η σύμβαση.

Η ιστορία είναι διαφορετική τώρα. Υπάρχουν μερικά πραγματικά ακριβά τηλέφωνα διαθέσιμα σήμερα. Απλώς πάρτε το iPhone 7 ή το Samsung Galaxy S8 ως παραδείγματα. Εάν θέλετε ένα ξεκλείδωτο τηλέφωνο, θα πρέπει να ξοδέψετε εκατοντάδες δολάρια. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας τους προσφέρουν επίσης, αλλά θα πρέπει να εγγραφείτε για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και οι συνήθεις επιλογές είναι 12, 24 και ακόμη και 30 μήνες. Φυσικά, δεν είναι τόσο ακριβά όλα τα τηλέφωνα. Ναι, υπάρχουν μερικά πραγματικά προσιτά, αλλά προτού ξοδέψετε τα χρήματά σας σε αυτό, απλώς ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις πρώτα.

Δείτε επίσης: Κορυφαίοι 3 απλοί τρόποι ενίσχυσης της απόδοσης του Android

Λειτουργεί καλά το τηλέφωνό μου;

Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας. Αντιμετωπίζετε συχνά δυσλειτουργίες; Ή, το τηλέφωνό σας λειτουργεί καλά; Ακόμα κι αν αντιμετωπίζετε μερικές δυσλειτουργίες κάθε τόσο, λάβετε υπόψη ότι πιθανότατα μπορείτε να τα διορθώσετε μόνοι σας. Και μπορείτε να το κάνετε αυτό με λίγες βρύσες ή με τη βοήθεια ορισμένων χρήσιμων εφαρμογών.

Όπως είπα, είναι σημαντικό να διαχωρίσουμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας. Απαιτείται σίγουρα ένα smartphone, αλλά αν αυτό που έχετε τώρα λειτουργεί καλά, γιατί να ξοδέψετε χρήματα σε ένα νέο; Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό. Λοιπόν, προτού προχωρήσετε στο κατάστημα ή στον πάροχό σας για να πάρετε ένα από τα πιο πρόσφατα τεχνολογικά κομμάτια, σκεφτείτε αυτά τα πράγματα.

Χρειάζομαι πραγματικά κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά;

Η παρακολούθηση όλων αυτών των διαφημίσεων που εμφανίζουν μια νέα σχεδίαση και δυνατότητες σε κάνει να θέλεις να αγοράσεις το τηλέφωνο. Όλοι γνωρίζουμε αυτό το συναίσθημα. Ένας αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, ένας σαρωτής ίριδας, επιπλέον επιλογές κάμερας κ.λπ. όλα ακούγονται δροσερά. Αλλά, ήρθε η ώρα να αναρωτηθείτε ότι τα χρειάζεστε πραγματικά;

Περισσότερες δυνατότητες, ειδικά νέες - η υψηλότερη τιμή. Θυμάμαι την εποχή που ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων ήταν ένας από τους λόγους που ήθελα ένα νέο τηλέφωνο. Έτσι, όταν το παλιό μου έσπασε, αποφάσισα να αγοράσω ένα μαζί του. Και φανταστείτε αυτό - δεν χρησιμοποιώ καν τον αισθητήρα τώρα. Όλα ακούγονται δροσερά και υπέροχα, αλλά μετά από λίγο, πιθανότατα θα το βρείτε βαρετό, ειδικά αν δεν είστε εθισμένοι στην τεχνολογία. Εάν το τηλέφωνό σας διαθέτει τα πράγματα που χρειάζεστε και στην πραγματικότητα χρησιμοποιείτε, ίσως δεν χρειάζεται να αποκτήσετε νέο. Τουλάχιστον, όχι ακόμα.

Πόσο καιρό θα χρησιμοποιήσω το νέο μου τηλέφωνο;

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα τηλέφωνο αξίας εκατοντάδων δολαρίων, πρέπει να αναρωτιέστε πόσο καιρό θα το χρησιμοποιήσετε. Θυμηθείτε τους παλιούς χρόνους του Nokia 3310 και παρόμοιων τηλεφώνων. Το αγοράζετε και το χρησιμοποιείτε για χρόνια. Ήταν ανθεκτικά και μοντέρνα.

Οι καιροί έχουν αλλάξει. Τώρα ξοδεύετε 700 $ ή περισσότερα για ένα νέο iPhone ή Samsung S8 και τον επόμενο χρόνο, θα θέλετε ένα νέο. Φυσικά, το νέο θα έχει περισσότερες δυνατότητες, περισσότερες επιλογές χρώματος, θα έχει περισσότερα από όλα.

Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να αγοράσετε μια ακριβή συσκευή, αλλά μία από τις προσιτές, συγκρίνετε τη με το τηλέφωνό σας. Είναι πραγματικά καλύτερο; Θα το χρησιμοποιήσετε για δύο ή τρία χρόνια; Εάν όχι, κρατήστε τα χρήματα στην τσέπη σας για λίγο περισσότερο.

Είναι ένα νέο μοντέλο πολύ καλύτερο από τον προκάτοχό του;

Αυτή είναι η επόμενη ερώτηση. Μπορεί να νομίζετε ότι είναι, αλλά ας το παραδεχτούμε, οι διαφορές συνήθως δεν είναι τόσο μεγάλες. Ακόμη και ο σχεδιασμός των τηλεφώνων δεν αλλάζει πάρα πολύ. Έχουμε το iPhone ως εξαιρετικό παράδειγμα.

Όλοι περίμεναν το iPhone 7 να είναι εντελώς διαφορετικό από τους προκατόχους του. Ωστόσο, μόλις έγινε διαθέσιμο, οι θαυμαστές του iPhone έμειναν λίγο απογοητευμένοι. Βασικά το ίδιο σχέδιο, και μερικά ακόμη χαρακτηριστικά. Αξίζει να αλλάξετε; Πιθανώς όχι, ειδικά αν έχετε iPhone 6 ή 6s. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο χαμηλότερη είναι η τιμή. Ο ασθενής ακούγεται καλός;

Πρέπει να αποθηκεύσω για κάτι άλλο;

Ο προϋπολογισμός είναι ζωτικής σημασίας κατά τις αγορές. Ακόμα κι αν δεν έχετε πολύ περιορισμένο προϋπολογισμό, αναρωτηθείτε εάν πρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα για κάτι άλλο που πραγματικά χρειάζεστε; Ή, πρέπει να αποθηκεύσετε για κάποιο άλλο μοντέλο;

Δώστε προτεραιότητα στις προτεραιότητές σας. Και ακόμη και αν δεν έχετε αγορές προτεραιότητας τώρα, ίσως μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για κάποιο μοντέλο υψηλών προδιαγραφών, κάτι πραγματικά φοβερό. Μην ξεχνάτε ένα ακόμη πράγμα. Τα τηλέφωνα συνεχίζουν να βγαίνουν. Κάθε χρόνο, υπάρχει ένα iPhone, τηλέφωνο Samsung προηγμένης τεχνολογίας, LG, Huawei, HTC κ.λπ. Ίσως θα ήταν πιο έξυπνο να αποθηκεύσετε. Όταν έρθει η ώρα, μπορείτε να αγοράσετε το επόμενο καλύτερο smartphone. Ποιός ξέρει?

συμπέρασμα

Εάν ένα νέο τηλέφωνο δεν είναι ανάγκη αλλά επιθυμία, μην ξεχνάτε ότι είναι απλώς μια ώθηση για ψώνια. Όλοι το έχουμε. Και αυτές τις μέρες, όταν τα νέα τηλέφωνα συνεχίζουν να βγαίνουν όλα λαμπερά και ωραία, απλά θέλουμε να ξοδέψουμε τα χρήματα σε αυτό. Προτού να σας αναλάβει η ώθηση για ψώνια, αναρωτηθείτε αυτές τις ερωτήσεις. Όταν δώσετε τις απαντήσεις, η ώθηση πιθανότατα θα εξαφανιστεί. Θα είστε ευτυχείς που δεν ξοδεύετε τα χρήματά σας και θα καταλάβετε ότι το τηλέφωνο που έχετε τώρα δεν πρέπει να αντικατασταθεί.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found