Πώς να διορθώσετε το Frozen Cursor στο Macbook Pro

Ο δρομέας είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του MacBook Pro. Χρησιμοποιείται για να δείχνει τα πλήκτρα στην οθόνη του υπολογιστή και να δείχνει την τρέχουσα θέση. Εάν έχετε έναν παγωμένο δρομέα στο MacBook Pro ή ο δρομέας πηδά τυχαία, φυσικά, θα επηρεάσει την εργασία σας. Εδώ είναι πώς να το διορθώσετε.

Δείτε επίσης: Πώς να επιδιορθώσετε το πρόβλημα βίντεο στο MacBook Pro 15 ιντσών 2011

Πώς να διορθώσετε το Frozen Cursor στο MacBook Pro

Αναγκαστική έξοδο από εφαρμογές

Εάν ο δρομέας παγώσει αφού ανοίξετε μια συγκεκριμένη εφαρμογή ή ιστότοπο, το πρόβλημα πιθανότατα θα εξαφανιστεί αφού κλείσετε αυτήν την εφαρμογή. Πώς να το κλείσετε ενώ δεν μπορείτε να μετακινήσετε τον κέρσορα καθόλου; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα συντόμευσης. Τύπος Εντολή, Επιλογή, και Esc ταυτόχρονα πλήκτρα. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο, επισημάνετε την εφαρμογή που θέλετε να κλείσετε και κάντε κλικ στο "Force Quit".

Ανοίξτε το Monitor Activity

Πάρα πολλές εφαρμογές ή καρτέλες στο πρόγραμμα περιήγησης ανοίγουν ταυτόχρονα μπορεί να κάνει το Mac σας να εξαντλείται από μνήμη RAM Γι 'αυτό δεν μπορείτε να μετακινήσετε τον κέρσορα στον υπολογιστή σας. Ελευθερώστε τη μνήμη RAM μπορεί να είναι η λύση σε αυτό το ζήτημα. Μπορείτε να πατήσετε το Εντολή και χώρος πλήκτρα όλα μαζί για να ανοίξετε το Spotlight. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε την παρακολούθηση δραστηριότητας και κάντε κλικ σε αυτό. Τώρα, κάντε διπλό κλικ στη διαδικασία που δεν ανταποκρίνεται ή σε αυτήν που καταναλώνει πάρα πολλή μνήμη και κάντε κλικ στο Κλείσιμο.

Επανεκκινήστε το MacBook σας

Μερικές φορές, ο κατεψυγμένος δρομέας στο MacBook Pro μπορεί να λυθεί με επανεκκίνηση του Mac σας. Πριν τερματίσετε τη λειτουργία του Mac, αποσυνδέστε όλα τα αξεσουάρ από αυτό. Εάν ο δρομέας είναι εντελώς παγωμένος και δεν μπορείτε να πλοηγηθείτε στο μενού Apple για να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για λίγα δευτερόλεπτα.

Καθαρίστε το Trackpad

Εάν χρησιμοποιείτε μόνο το trackpad για πλοήγηση στο MacBook, προσπαθήστε να το καθαρίσετε από σκόνη, δακτυλικά αποτυπώματα κ.λπ. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα δάχτυλά σας είναι καθαρά, στεγνά και χωρίς λάδια. Πριν καθαρίσετε το trackpad, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποσυνδέσει τον υπολογιστή από την πηγή τροφοδοσίας και κλείστε τον υπολογιστή. Χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών ή μαλακό και χωρίς χνούδι για να το καθαρίσετε. Ψεκάστε το καθαριστικό στο ύφασμα και σκουπίστε απαλά. Μην ψεκάζετε το καθαριστικό απευθείας στο trackpad.

Επαναφορά SMC

Όταν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν μπορεί να διορθώσει τον κατεψυγμένο δρομέα στο MacBook Pro ή λειτουργεί μόνο προσωρινά, δοκιμάστε να επαναφέρετε το System Management Control (SMC).

  • Απενεργοποιήστε το MacBook σας
  • Πατήστε το Shift, Control και Option του αριστερού πληκτρολογίου
  • Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για περίπου 10 δευτερόλεπτα
  • Αφήστε όλα τα πλήκτρα και το κουμπί λειτουργίας
  • Ενεργοποιήστε το MacBook σας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found