Πώς να διορθώσετε την κακή διάρκεια ζωής της μπαταρίας HTC 10

Με τα τηλέφωνα να μεγαλώνουν και να χειρίζονται περισσότερες εφαρμογές από πριν, η οθόνη καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της μπαταρίας σας και ό, τι απομένει απλώς πηγαίνει στις εφαρμογές που συνεχίζουν να λειτουργούν αδιάκοπα στο παρασκήνιο. Μόλις η μπαταρία του τηλεφώνου σας αδειάσει, φαίνεται ότι πολλά πράγματα έχουν σταματήσει και η γοητευτική αίσθηση του ελέγχου του τηλεφώνου σας για ειδοποιήσεις σας τραβάει ακόμα περισσότερο αν δεν έχετε τρόπο να φορτίσετε το τηλέφωνό σας αμέσως. Το HTC 10 είναι ένα υπέροχο τηλέφωνο και οι χρήστες λατρεύουν την εμφάνιση και την απόδοση του τηλεφώνου. Αλλά ένα από τα πράγματα που πολλοί χρήστες έχουν βιώσει είναι η κακή διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ας δούμε μερικούς από τους λόγους και τις λύσεις για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Δείτε επίσης: Τρόπος ενημέρωσης του λογισμικού στο HTC 10

Λύσεις για χαμηλή διάρκεια ζωής μπαταρίας HTC 10

Λύση 1: Λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας της HTC

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του HTC 10 εξαρτάται από την ποσότητα των δεδομένων παρασκηνίου που χρησιμοποιούνται και τις διαφορετικές εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο. Με τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, έχετε τη δυνατότητα να περιορίσετε τη χρήση δεδομένων και επίσης να μειώσετε την ποσότητα μπαταρίας που χρησιμοποιεί το τηλέφωνο κατά την εκτέλεση εφαρμογών και τον φωτισμό της οθόνης. Εάν δεν γνωρίζετε πώς να μειώσετε την κατανάλωση μπαταρίας του τηλεφώνου σας με άλλους τρόπους, τότε η Λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την επίλυση του προβλήματος.

Πηγή - www.anandtech.com

Λύση 2: Χρησιμοποιήστε το GPS, το Bluetooth και το Wi-Fi με σύνεση

Όταν λέω με σύνεση, εννοώ ότι αυτές οι τρεις υπηρεσίες πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν απαιτείται. Απενεργοποιήστε τα όταν δεν τα χρειάζεστε καθώς χρησιμοποιούν πολλή μπαταρία. Όταν δεν χρησιμοποιούνται, δεν υπάρχει λόγος να διατηρήσετε το Bluetooth του τηλεφώνου σας σε λειτουργία ή να λειτουργούν οι υπηρεσίες τοποθεσίας στο τηλέφωνό σας. Όταν απαιτείται για πλοήγηση, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε. Το Wi-Fi είναι ένα άλλο πράγμα που τρώει την μπαταρία του τηλεφώνου σας. Για να εξοικονομήσετε μπαταρία του τηλεφώνου, ενεργοποιήστε την υπηρεσία Wi-Fi μόνο όταν τη χρειάζεστε, αλλιώς το τηλέφωνό σας καταλήγει να σπαταλάει πολλή μπαταρία προσπαθώντας να εντοπίσει σημεία πρόσβασης Wi-Fi σε μια τοποθεσία και στη συνέχεια να προσπαθήσει να συνδεθεί σε αυτά τα σημεία πρόσβασης.

Λύση 3: Αποφύγετε τη σύνδεση στο HTC 10

Μετατρέποντας το τηλέφωνό σας σε hotspot, ώστε άλλες συσκευές να μπορούν να συνδεθούν σε αυτό, ακούγεται πολύ δροσερό. Σε ένα βαθμό, είναι επίσης πολύ χρήσιμο. Μειώστε τη χρήση της δυνατότητας πρόσδεσης και θα παρατηρήσετε μια σημαντική αλλαγή στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του HTC 10.

Λύση 4: Μειώστε τη φωτεινότητα

Η οθόνη σας καταναλώνει μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την μπαταρία του τηλεφώνου σας μειώνοντας τη φωτεινότητα του τηλεφώνου σας σε επίπεδο που είναι άνετο για τα μάτια σας. Βοηθά στη βελτιστοποίηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και θα εξακολουθείτε να μπορείτε να βλέπετε σωστά την οθόνη σας. Εάν βρεθείτε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο στο φως του ήλιου, τότε μπορείτε να αυξήσετε τη φωτεινότητα και να το μειώσετε όταν δεν βρίσκεστε στο φως του ήλιου.

Πηγή - gs5.wonderhowto.com

Δείτε επίσης: Τρόπος επίλυσης προβλημάτων σύνδεσης Wi-Fi HTC 10

Λύση 5: Χρησιμοποιήστε το Greenify

Το Greenify είναι μια εφαρμογή που σας βοηθά να βελτιστοποιήσετε το τηλέφωνό σας έτσι ώστε η μπαταρία να χρησιμοποιείται αποτελεσματικά. Μπορείτε να κάνετε λήψη και εγκατάσταση του Greenify για αξιοσημείωτη διαφορά στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του HTC 10.

Πηγή - play.google.com

Λύση 6: Έλεγχος συγχρονισμού φόντου

Το τηλέφωνό σας συγχρονίζει αυτόματα δεδομένα στο παρασκήνιο ακόμα και όταν μια εφαρμογή δεν χρησιμοποιείται από εσάς. Ο συνεχής συγχρονισμός δεδομένων απαιτεί αξιοσημείωτη ποσότητα μπαταρίας. Συγχρονίστε εφαρμογές στις οποίες γνωρίζετε ότι θα πρέπει να ενημερώνεστε, για όλα τα υπόλοιπα, μπορείτε απλά να ανοίξετε την εφαρμογή και να την επιτρέψετε να ενημερωθεί και να σας δείξει τις πιο πρόσφατες ειδοποιήσεις. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε το HTC 10 σας από ανεπιθύμητη εξάντληση μπαταρίας. Για να διαχειριστείτε τις εφαρμογές που επιτρέπεται να συγχρονίζονται στο παρασκήνιο, μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και πατήστε Λογαριασμοί. Τώρα αναζητήστε τις εφαρμογές που δεν χρειάζεται να συγχρονίσετε στο παρασκήνιο και απενεργοποιήστε την επιλογή συγχρονισμού. Εναλλακτικά, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το συγχρονισμό για όλες τις εφαρμογές τραβώντας το μενού Γρήγορες ρυθμίσεις και πατώντας στο Συγχρονισμός για να το απενεργοποιήσετε.

Λύση 7: Χρησιμοποιήστε την ασφαλή λειτουργία για τον εντοπισμό προβληματικών εφαρμογών

Μερικές φορές, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του HTC 10 σας εξαντλείται λόγω μιας εφαρμογής. Αυτές οι εφαρμογές είναι κατεστραμμένες ή έχουν σχεδιαστεί για να καταναλώνουν μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Για να προσδιορίσετε εάν μια εφαρμογή τρίτου μέρους είναι η αιτία εξάντλησης της μπαταρίας του τηλεφώνου σας, χρησιμοποιήστε την Ασφαλή λειτουργία. Για να ξεκινήσετε το τηλέφωνο σε ασφαλή λειτουργία, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Πατήστε το κουμπί λειτουργίας έως ότου δείτε το μενού επιλογών λειτουργίας στην οθόνη του τηλεφώνου σας.
  • Αγγίξτε το Power Off και κρατήστε το πατημένο μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη η επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία
  • Πατήστε Ok για επιβεβαίωση της επανεκκίνησης σε ασφαλή λειτουργία

Σε περίπου 30 δευτερόλεπτα, το τηλέφωνό σας θα ολοκληρώσει τη διαδικασία επανεκκίνησης και οι λέξεις Safe Mode θα εμφανιστούν στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης σας. Εάν παρατηρήσετε ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει βελτιωθεί σε ασφαλή λειτουργία, τότε μια από τις εφαρμογές τρίτων ενδέχεται να προκαλεί το πρόβλημα.

Όταν μια εφαρμογή είναι πρόβλημα, υπάρχουν δύο τρόποι για την επίλυσή του. Μπορείτε είτε να λύσετε το πρόβλημα απεγκαθιστώντας τις εφαρμογές μία προς μία έως ότου παρατηρήσετε μια αλλαγή στην μπαταρία που θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε την εφαρμογή που προκάλεσε το πρόβλημα. Διαφορετικά, μπορείτε να ενημερώσετε όλες τις εφαρμογές. Όταν ενημερώνονται οι εφαρμογές, διορθώνονται σφάλματα και ζητήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή. Αυτό βοηθά την εφαρμογή να λειτουργεί σωστά και να μειώσει τη χρήση της μπαταρίας.

Λύση 8: Ενημερώστε το λογισμικό του τηλεφώνου σας

Το λογισμικό του τηλεφώνου σας πρέπει να ενημερώνεται εγκαίρως για να διασφαλίζεται ότι επιλύονται σφάλματα και γνωστά ζητήματα. Αυτό βοηθά το τηλέφωνο να έχει καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και βοηθά το τηλέφωνο να αποδίδει καλύτερα. Με το λογισμικό του τηλεφώνου ενημερωμένο, θα παρατηρήσετε βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Ελέγξτε για ενημερώσεις μεταβαίνοντας στο μενού Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και πατώντας Σχετικά και, στη συνέχεια, πατήστε Πληροφορίες λογισμικού, θα μπορείτε να ελέγξετε για ενημερώσεις και να ενημερώσετε το τηλέφωνό σας από εδώ. Έχετε την επιλογή να ενημερώνετε αυτόματα το τηλέφωνό σας όποτε υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση.

Λύση 9: Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Η εργοστασιακή επαναφορά δίνει στη συσκευή σας μια νέα αρχή. Αυτό κάνει μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων έναν κοινό τρόπο για την επίλυση πολλών προβλημάτων. Ένα σημαντικό βήμα πριν κάνετε επαναφορά είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας. Η εργοστασιακή επαναφορά διαγράφει όλα τα δεδομένα από το τηλέφωνό σας και οι εφαρμογές που ενδέχεται να έχετε εγκαταστήσει στο τηλέφωνό σας θα καταργηθούν επίσης. Επαναφέρετε το HTC 10:

  • Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας
  • Πατήστε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά
  • Τώρα πατήστε Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων
  • Εάν θέλετε επίσης να διαγράψετε όλα τα δεδομένα από την κάρτα SD σας, τότε επιλέξτε Διαγραφή κάρτας SD
  • Πατήστε Ok για να ξεκινήσει η διαδικασία

Πηγή -www.ubergizmo.com

Μόλις ολοκληρωθεί η επαναφορά, η συσκευή σας θα επανεκκινηθεί. Μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε ξανά τις εφαρμογές και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας. Η επαναφορά βοηθά το τηλέφωνό σας να ξεκινήσει εκ νέου και αυξάνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Τρόπος επίλυσης ζητημάτων κάμερας HTC 10

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found