Πώς να εισέλθετε σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στο Mozilla Firefox

Η ιδιωτική λειτουργία ("κατάσταση ανώνυμης περιήγησης") είναι μια ειδική λειτουργία όταν το πρόγραμμα περιήγησης σταματά να καταγράφει το ιστορικό των επισκέψεων και δεν λειτουργεί με προσωρινά αρχεία και cookie. Αυτή η δυνατότητα εφαρμόζεται σε κάθε σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης και χρησιμοποιώντας το μπορείτε να περιπλανηθείτε στο Διαδίκτυο χωρίς να αφήσετε ίχνη των δραστηριοτήτων σας. Η εργασία στη λειτουργία απορρήτου μπορεί να είναι παράλληλη με την κύρια συνεδρία - όταν ενεργοποιείτε αυτήν τη λειτουργία, ανοίγει ένα νέο παράθυρο προγράμματος περιήγησης, ενώ όλες οι παλιές καρτέλες παραμένουν ανοιχτές. Όταν θέλετε να επιστρέψετε στην κανονική λειτουργία, απλώς κλείστε το δεύτερο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης και συνεχίστε να εργάζεστε - δεν θα αποθηκευτεί καμία προσωρινή μνήμη, κανένα ιστορικό επισκέψεων ή φόρμες αυτόματης συμπλήρωσης. Σε αυτό το κείμενο, θα διαμορφώσουμε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στο Mozilla Firefox.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να απενεργοποιήσετε τα αναδυόμενα παράθυρα στο Mozilla Firefox

Πώς να ρυθμίσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στο Mozilla Firefox

Είσοδος σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στον Firefox ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Ανοίξτε το μενού πατώντας το κουμπί στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου (το εικονίδιο από τρεις παράλληλες ρίγες). Βρείτε το "Νέο ιδιωτικό παράθυρο" στο αναπτυσσόμενο μενού και κάντε κλικ σε αυτό.

Μετά την εκτέλεση αυτών των ενεργειών, θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο και θα ανακοινωθεί με το κατάλληλο μήνυμα ότι ο Firefox εκτελεί κατάσταση ανώνυμης περιήγησης.

Σπουδαίος! Εάν δεν θέλετε να αποθηκευτεί το ιστορικό των ιστότοπων που επισκεφτήκατε, η περιήγηση πρέπει να γίνεται από το παράθυρο ανώνυμης περιήγησης (υποδεικνύεται από ένα αντίστοιχο εικονίδιο στην κορυφή). Τυχόν ενέργεια που αναλαμβάνεται στο πρώτο αντίγραφο του προγράμματος περιήγησης θα έχει ως αποτέλεσμα την αποθήκευση των ιστότοπων που επισκέπτεστε όπως συνήθως.

Hotkeys

Σε αυτήν την περίπτωση, εάν έχετε συνηθίσει να έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις εφαρμογών με πληκτρολόγιο ή βιάζεστε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συντομεύσεις για να εισέλθετε στη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης Mozilla Firefox. Απλώς πατήστε το «Ctrl» + «Shift» + «P» και, στη συνέχεια, ανοίγει αμέσως ένα νέο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης, που εκτελείται σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης.

Πηγή εικόνας: www.wallpapercave.com

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να καταργήσετε πλήρως το Mozilla Firefox

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found