Πώς να επιδιορθώσετε το πρόβλημα υπερθέρμανσης στο Samsung Galaxy S5

Διαβάστε πρώτα - Γιατί το τηλέφωνό μου Android ζεσταίνεται και υπερθερμαίνεται;

Το Samsung Galaxy S5 είναι αναμφίβολα μία από τις καλύτερες εισαγωγές της Samsung. Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη είναι μια συσκευή, ορισμένα προβλήματα μπορούν να εμφανιστούν, αλλά μπορείτε να διορθώσετε τα περισσότερα από μόνα σας χωρίς υπερβολική προσπάθεια. Ένα από τα ζητήματα που πολλοί χρήστες παραπονέθηκαν είναι η υπερθέρμανση, που είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα.

Δείτε επίσης: Πώς να αυξήσετε το σήμα WIFI στο Samsung Galaxy

Βήματα για την επίλυση του προβλήματος υπερθέρμανσης στο Samsung Galaxy S5

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα του Samsung Galaxy S5 που δεν φορτίζει

Μέθοδος 1: Φορτίστε το Galaxy S5 σε περιοχή που δεν είναι πολύ ζεστή

Συνήθως, δεν ενδιαφερόμαστε για τη θερμοκρασία δωματίου, ενώ τοποθετούμε ένα τηλέφωνο σε αυτό το δωμάτιο για φόρτιση. Αλλά αυτό είναι ένα κριτήριο που πρέπει να λάβετε υπόψη και πρέπει να βρείτε ένα μέρος με κανονική θερμοκρασία. Κατά τη φόρτιση του τηλεφώνου σας, η θερμοκρασία αυξάνεται, η οποία είναι εντελώς φυσιολογική, αλλά η υπερθέρμανση μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή της μπαταρίας σας.

Μέθοδος 2: Αγοράστε πάντα γνήσια ανταλλακτικά, ειδικά την μπαταρία

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να αγοράσουν μπαταρίες κατώτερης ποιότητας αντί της αρχικής. Συνήθως είναι το πρόβλημα που σχετίζεται με τα χρήματα. Ωστόσο, αυτές οι μπαταρίες χαμηλής ποιότητας μπορούν να προκαλέσουν το ζήτημα της υπερθέρμανσης που μπορεί τελικά να βλάψει το τηλέφωνό σας. Έτσι, φροντίστε να αγοράσετε μόνο γνήσια ανταλλακτικά από εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους τηλεφώνων.

Μέθοδος 3: Ρυθμίστε τη φωτεινότητα της οθόνης στο βέλτιστο επίπεδο

Ρυθμίζοντας τη φωτεινότητα της οθόνης στο μέγιστο επίπεδο, ενδέχεται να προκαλέσετε γρήγορη αποφόρτιση της μπαταρίας και το S5 να υπερθερμανθεί. Διατηρείτε πάντα τη φωτεινότητα της οθόνης στο βέλτιστο επίπεδο. Συνήθως, θα πρέπει να είναι περίπου 50-70 τοις εκατό της φωτεινότητας της οθόνης.

Μέθοδος 4: Περιορισμός υπηρεσιών τοποθεσίας

Η υπηρεσία τοποθεσίας GPS είναι μία από τις πιο σημαντικές δυνατότητες του Galaxy S5 που χρησιμοποιεί όχι μόνο την υπηρεσία τοποθεσίας για τους Χάρτες Google αλλά και για πολλές άλλες εφαρμογές. Απενεργοποιήστε αυτήν τη λειτουργία όταν δεν τη χρησιμοποιείτε ή αλλάξτε τις ρυθμίσεις μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Τοποθεσία> Λειτουργία και θα υπάρχουν τρεις επιλογές: Υψηλή ακρίβεια (που χρησιμοποιούν Wi-Fi, δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και GPS για τον προσδιορισμό της τοποθεσίας), Μπαταρία εξοικονόμηση (που μειώνει την εξάντληση της μπαταρίας) και μόνο τη συσκευή (η οποία χρησιμοποιεί μόνο το ενσωματωμένο GPS). Θα ήταν καλύτερο να επιλέξετε τρίτη επιλογή.

www.greenbot.com

Μέθοδος 5: Τροποποιήστε τις ρυθμίσεις συγχρονισμού

Οι ρυθμίσεις συγχρονισμού χρησιμοποιούνται για την παροχή ειδοποιήσεων ώθησης στη συσκευή σας που μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες σας και επίσης για τη μείωση της εξάντλησης της μπαταρίας και την επίλυση του προβλήματος υπερθέρμανσης. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να απενεργοποιήσουν αυτήν τη λειτουργία που αποτρέπει πολλές ειδοποιήσεις ενημερώσεων εφαρμογών, ενώ μπορείτε να αφήσετε τις σημαντικές ενεργοποιημένες, όπως η παράδοση email.

Μέθοδος 6: Ενεργοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας

Το καλύτερο πλεονέκτημα του Samsung Galaxy S5 είναι ότι διαθέτει λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας. Συνήθως, έχετε πολλές εφαρμογές σε λειτουργία και δεν τις χρειάζεστε συνεχώς. Η ενεργοποίηση της λειτουργίας εξοικονόμησης ενέργειας θα αποτρέψει τις αχρησιμοποίητες εφαρμογές στο παρασκήνιο να εξαντλήσουν την υψηλή ποσότητα μπαταρίας. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε να παίζετε παιχνίδια με υψηλή γραφική παράσταση εκτός εάν η μπαταρία σας είναι πλήρως φορτισμένη.

Σχετιζομαι με: Πώς να επιδιορθώσετε την αποστράγγιση μπαταρίας Samsung Galaxy S5 αργής φόρτισης;

Μέθοδος 7: GPS, Wi-Fi, Bluetooth

Μην ενεργοποιείτε ταυτόχρονα GPS, Wi-Fi και Bluetooth. Τα περισσότερα άτομα έχουν ενεργοποιήσει όλες αυτές τις δυνατότητες ταυτόχρονα, η οποία καταναλώνει πολλή χρήση της CPU με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση.

Μέθοδος 8: Εφαρμογές

Εάν έχετε οποιεσδήποτε εφαρμογές που τείνουν να εξοικονομούν / βελτιώνουν την μπαταρία, τη μνήμη RAM ή την CPU, όπως "Εφαρμογές εξοικονόμησης μπαταρίας", "Clean Master", "CPU Boaster", "Antivirus" κ.λπ., θα πρέπει να καταργήσετε αυτού του είδους τις εφαρμογές. Έχει αναφερθεί ότι αυτές οι εφαρμογές προκαλούν πολλά προβλήματα με την υπερθέρμανση και παρεμβαίνουν σε άλλες βασικές υπηρεσίες του Samsung Galaxy S5.

Οι εφαρμογές εξακολουθούν να παραμένουν ο νούμερο 1 ένοχος υπερθέρμανσης. Υπάρχει μια απλή εφαρμογή που ονομάζεται CPU Temperature στο Google Play store που δεν καταναλώνει πόρους συστήματος, αλλά τρέχει στο παρασκήνιο με ευχέρεια και άγνωστα για να δοκιμάσει και να αναλύσει τη θερμοκρασία της CPU.

 • Λήψη θερμοκρασίας CPU από το Play store

 • Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στη Θερμοκρασία της CPU σας και σημειώστε πόσους βαθμούς είναι
 • Τώρα, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Διαχειριστής εφαρμογών> Λήψη
 • Ένα προς ένα, πρέπει να σταματήσετε όλες τις εφαρμογές. Ο κύριος σκοπός είναι να μάθετε ποια από τις εφαρμογές σας είναι ο ένοχος, οπότε κάθε φορά που αναγκάζετε να σταματήσετε μια εφαρμογή, ελέγχετε τη θερμοκρασία της CPU σας για να δείτε αν έπεσε σημαντικά
 • Συνεχίστε να το επαναλαμβάνετε μέχρι να δείτε μια οριακή διαφορά στην αρχική και την τελική θερμοκρασία

Μέθοδος 9: Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης

Το τελευταίο βήμα για την επίλυση του προβλήματος υπερθέρμανσης στο S5 είναι η εκκαθάριση του διαμερίσματος προσωρινής μνήμης. Ακολούθησε τα βήματα:

 • Απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας
 • Αφαιρέστε την μπαταρία
 • Πατήστε τα κουμπιά Home και Power 15 φορές συνολικά
 • Στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για 2-3 λεπτά (η μπαταρία εξαντλείται) - αυτό θα εξαντλήσει τη στατική φόρτιση στο S5.
 • Τώρα, εισάγετε την πλάτη του
 • Για να μπείτε στη λειτουργία ανάκτησης, κρατήστε πατημένα τα κουμπιά Power, Home και Volume Up
 • Θα σας ζητηθεί με την οθόνη λειτουργίας ανάκτησης
 • Χρησιμοποιήστε το κουμπί μείωσης έντασης για να πλοηγηθείτε για να σκουπίσετε το διαμέρισμα προσωρινής μνήμης και το κουμπί λειτουργίας για να το επιλέξετε
 • Επιβεβαιώστε το και στη συνέχεια "επανεκκινήστε το σύστημα τώρα". Θα επανεκκινήσει το σύστημα.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να διορθώσετε την αργή απόδοση της κάμερας στο Samsung Galaxy S5;

Όλες αυτές οι συμβουλές είναι πολύ αποτελεσματικές και θα σας βοηθήσουν σχετικά με ζητήματα υπερθέρμανσης στο S5 σας. Επίσης, εάν χρησιμοποιείτε πάντα αυτές τις μεθόδους, θα σας βοηθήσει να έχετε την καλύτερη απόδοση του τηλεφώνου σας. Στο τέλος, πριν αγοράσετε το S5, βεβαιωθείτε πάντα ότι το τηλέφωνό σας διαθέτει γνήσια ανταλλακτικά και αγοράστε το τηλέφωνο μόνο από επίσημους προμηθευτές.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found