Πώς να διορθώσετε το IPhone πίσω κάμερα δεν λειτουργεί

Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι η πίσω κάμερα του iPhone τους δεν λειτουργεί. Αυτό ακούγεται σαν πρόβλημα υλικού, αλλά προτού επικοινωνήσετε με την Apple, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων, επειδή το πρόβλημα με την εφαρμογή κάμερας ή το λογισμικό στη συσκευή μπορεί να προκαλέσει το πρόβλημα. Αυτό το ζήτημα μπορεί επίσης να προκύψει αμέσως μετά την ενημέρωση του iOS. Σε αυτό το άρθρο, θα παραθέσουμε όλες τις λύσεις που μπορεί να λειτουργήσουν, οπότε φροντίστε να τις δοκιμάσετε μία προς μία.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου IPhone που δεν ωθούνται

Πώς να διορθώσετε τη φωτογραφική μηχανή iPhone που δεν λειτουργεί

Πώς να διορθώσετε την πίσω κάμερα του iPhone δεν λειτουργεί

Λύση No.1: Αναγκάστε την εφαρμογή κάμερας να κλείσει

Αυτό είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε με την επίλυση προβλημάτων. Για να αναγκάσετε το κλείσιμο της εφαρμογής κάμερας, πατήστε στο κουμπί Αρχική σελίδα δύο φορές και θα λάβετε την προεπισκόπηση των εφαρμογών που έχετε χρησιμοποιήσει. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε την εφαρμογή Κάμερα και σύρετε προς τα επάνω για να την κλείσετε. Επιστρέψτε στην Αρχική οθόνη και εκκινήστε ξανά την εφαρμογή.

Λύση No.2: Απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας για 30 δευτερόλεπτα

Όταν η πίσω κάμερα του iPhone δεν λειτουργεί, δοκιμάστε και αυτή τη λύση. Για να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης και, στη συνέχεια, σύρετε το ρυθμιστικό για απενεργοποίηση. Συνήθως, όταν το κάνετε αυτό, το οποίο είναι βασικά επανεκκίνηση, το ενεργοποιείτε ξανά αμέσως. Περιμένετε περίπου 30 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το ξανά.

support.apple.com

Λύση No.3: Μετάβαση στην μπροστινή κάμερα

Ελέγξτε την μπροστινή κάμερα του iPhone σας. Πατήστε το εικονίδιο κάμερας εναλλαγής στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Εάν λειτουργεί κανονικά, προσπαθήστε να τραβήξετε 1 ή 2 φωτογραφίες. Στη συνέχεια, πατήστε το ίδιο εικονίδιο για να το αλλάξετε πίσω στην πίσω κάμερα.

Λύση No.4: Δοκιμάστε την εφαρμογή Κάμερα τρίτων

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές κάμερας τρίτων για iPhone που μπορείτε να βρείτε στο App Store, όπως VSCO, FoToRus κ.λπ. Αφού πραγματοποιήσετε λήψη και εγκατάσταση μιας από αυτές στο iPhone σας, προσπαθήστε να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες μαζί του. Εάν αυτή η εφαρμογή λειτουργεί καλά, δοκιμάστε ξανά να χρησιμοποιήσετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή κάμερας iPhone.

Λύση 5: Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση του Voiceover

Για αρκετούς χρήστες, αυτή η λύση διόρθωσε αυτό το ζήτημα. Είναι πολύ απλό και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Προσβασιμότητα, να ενεργοποιήσετε το Voiceover και μετά να απενεργοποιήσετε ξανά.

Λύση No.6: Εφαρμόστε ελαφριά πίεση στην κάμερα

Αυτή είναι μια πολύ απλή μέθοδος που μπορεί να λειτουργήσει σαν γοητεία. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ασκήσετε λίγο ελαφριά πίεση στην κάμερα και αυτό πιθανότατα θα διορθώσει το πρόβλημα.

Λύση No.7: Ενημέρωση iOS

Το σφάλμα λογισμικού μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο η πίσω κάμερα του iPhone σας δεν λειτουργεί. Για να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα, η ενημέρωση του iOS φαίνεται να είναι μια εξαιρετική ιδέα. Μπορείτε να ελέγξετε αν υπάρχει ενημέρωση iOS, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >> Γενικά >> Ενημερώσεις λογισμικού. Εάν υπάρχει διαθέσιμη νέα ενημέρωση λογισμικού, το iPhone θα κατεβάσει πρώτα την ενημέρωση. Μόλις ολοκληρωθεί, πατήστε Εγκατάσταση.

Λύση No.8: Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων

Προσπαθήστε να επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις στο iPhone σας μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε αυτό το ζήτημα. Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις και επιλέξτε Γενικά. Στο παράθυρο Γενικά, μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε το "Επαναφορά" και πατήστε σε αυτό. Στο επόμενο παράθυρο, επιλέξτε "Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων". Θα πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Μόλις ολοκληρωθεί, πατήστε "Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων" στο αναδυόμενο παράθυρο για να επιβεβαιώσετε την ενέργεια.

Λύση No.9: Διαγράψτε όλο το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις

Εάν δεν είχατε τύχη με τις προηγούμενες λύσεις, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του iPhone σας και ακολουθήστε τα εξής βήματα:

• Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Επαναφορά

• Επιλέξτε Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων

• Επιβεβαιώστε την ενέργεια πατώντας Διαγραφή iPhone

• Όταν ολοκληρωθεί η εργασία, η συσκευή σας θα επανεκκινήσει.

Λύση No.10: Επαναφορά iPhone

Πριν κάνετε τη διαδικασία αποκατάστασης, συνιστάται να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας. Αυτή η διαδικασία θα φέρει το iPhone σας στην εργοστασιακή του προεπιλογή. Ακολουθήστε προσεκτικά τα βήματα.

  • Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας είναι συνδεδεμένο σε σταθερό WiFi για να μην κολλήσει το iPhone σας σε λειτουργία ανάκτησης.
  • Συνδέστε το iPhone σε Mac / PC χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο αστραπής και βεβαιωθείτε ότι έχει εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση του iTunes.
  • Πριν ξεκινήσει η διαδικασία, το iTunes θα κατεβάσει πρώτα το υλικολογισμικό.
  • Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τι να κάνετε εάν η πίσω κάμερα του iPhone σταμάτησε να λειτουργεί μετά την ενημέρωση του iOS;

Κάθε ενημέρωση λογισμικού συνοδεύεται από ορισμένες διορθώσεις σφαλμάτων, νέες δυνατότητες και βελτιώσεις. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ορισμένα ζητήματα στο iPhone τους, όπως "λείπει προσωπικό hotspot στο iPhone τους", "Πρόβλημα αποστράγγισης μπαταρίας", "Η κάμερα iPhone δεν λειτουργεί" κ.λπ. Εδώ, θα μοιραστούμε πώς να διορθώσουμε το ζήτημα της κάμερας iPhone μόνο μετά την ενημέρωση του iOS.

  • Επανεκκινήστε το iPhone σας. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Sleep / Wake έως ότου εμφανιστεί το κόκκινο ρυθμιστικό. Σύρετε το από δεξιά προς τα αριστερά για να το απενεργοποιήσετε. Περιμένετε τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το ξανά πατώντας το ίδιο κουμπί μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple στην οθόνη.
  • Μερικές φορές, η υπομονή είναι το κλειδί. Δώστε στο iPhone σας μια μέρα για να εγκατασταθεί μετά τη διαδικασία ενημέρωσης.
  • Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις >> Γενικά >> Επαναφορά >> Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων.
  • Υποβάθμιση iOS. Η Apple σάς δίνει την ευκαιρία να υποβαθμίσετε το iOS περίπου 1-2 εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της νέας ενημέρωσης.

Όλες οι παραπάνω λύσεις είναι αποτελεσματικές για τη διόρθωση της πίσω κάμερας iPad / iPhone που δεν λειτουργεί σε iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Εάν έχετε δοκιμάσει όλες τις λύσεις, αλλά η πίσω κάμερα του iPhone δεν λειτουργεί, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με το Genius Bar ή τον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών της Apple.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε το σφάλμα κλήσης iPhone απέτυχε

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found