Τρόπος απόκρυψης επαφών στο iPhone

Τα iPhone δεν συνοδεύονται από ενσωματωμένη εφαρμογή που θα χρησιμοποιείται για απόκρυψη επαφών στη συσκευή. Επιπλέον, δεν υπάρχει πρόσθετη δυνατότητα για την αποτροπή της εμφάνισης ονομάτων επαφών στη συσκευή iOS. Αυτό θέτει τους χρήστες σε μεγάλο πρόβλημα καθώς όλοι θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στις επαφές τους μόλις περάσουν από την ασφάλεια του iPhone. Ωστόσο, με τις πρόσφατες τεχνικές εξελίξεις, μπορείτε να αποκρύψετε εύκολα τις επαφές στο iPhone σας. Ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός που δείχνει πώς να αποκρύψετε τις επαφές στο iPhone.

Δείτε επίσης: Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας επαφών στο iPhone

Πώς να αποκρύψετε επαφές στο iPhone: Ψευδώνυμα

Ένας σημαντικός τρόπος απόκρυψης επαφών και των λεπτομερειών του στο iPhone είναι να δώσετε ένα ψευδώνυμο στην επαφή. Επομένως, όταν δίνετε ένα ψευδώνυμο στις επαφές στο iPhone, οποιοσδήποτε άλλος που παρακολουθεί το iPhone σας δεν θα γνωρίζει με κανέναν τρόπο κάποια συγκεκριμένη επαφή.

Μπορείτε να προσθέσετε τα ψευδώνυμα στις επαφές με τον ακόλουθο τρόπο:

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Επαφές στο iPhone.

Βήμα 2: Επιλέξτε τη συγκεκριμένη επαφή που θέλετε να αποκρύψετε στο τηλέφωνο. Θα μπορούσατε να δώσετε ένα κατάλληλο ψευδώνυμο στο ίδιο για να το κρύψετε.

Βήμα 3: Στην κύρια σελίδα της εφαρμογής επαφών, κάντε κλικ στο εικονίδιο Επεξεργασία.

Βήμα 4: Μόλις κάνετε κλικ, θα βρείτε ένα εικονίδιο ως "Προσθήκη πεδίου" στο κάτω μέρος του ίδιου.

Βήμα 5: Στην ενότητα Προσθήκη πεδίου, μπορείτε να πατήσετε στο εικονίδιο "Ψευδώνυμο". Ως αποτέλεσμα, το νέο πεδίο θα συμπεριλαμβανόταν στη συγκεκριμένη επαφή στο iPhone σας.

Βήμα 6: Τώρα μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα πάνω στην οθόνη και να πληκτρολογήσετε το επιθυμητό ψευδώνυμο που θέλετε να προσθέσετε. Μόλις ολοκληρώσετε το ίδιο, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή "Τέλος" για να αποθηκεύσετε το νέο ψευδώνυμο.

Αφού το κάνετε αυτό, το iPhone σας θα εμφανίζει μόνο το συγκεκριμένο ψευδώνυμο για τη δεδομένη επαφή. Ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας εισερχόμενης κλήσης ή μηνύματος, εμφανίζεται μόνο το ψευδώνυμο και ως εκ τούτου, είναι μια εξαιρετική τεχνική για την απόκρυψη επαφών στο iPhone σας.

Πώς να αποκρύψετε επαφές στο iPhone: Spotlight Search

Εάν θέλετε να αποκρύψετε επαφές στο iPhone, τότε θα μπορούσατε επίσης να λάβετε ορισμένα προληπτικά μέτρα. Για παράδειγμα, πρέπει πάντα να προσπαθείτε να απενεργοποιήσετε τα μέλη του τηλεφώνου και των επαφών ώστε να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης στο Spotlight Search του iPhone σας. Σε περίπτωση που αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, τότε οποιοσδήποτε είναι κρυφά μπορεί εύκολα να εντοπίσει μια συγκεκριμένη λεπτομέρεια επαφής απλά πληκτρολογώντας το όνομα του ατόμου στο εικονίδιο Spotlight Search.

Επομένως, απενεργοποιώντας το ίδιο, μπορείτε να αποτρέψετε τις πιθανότητες όσων αναζητούν μια συγκεκριμένη επαφή ή λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Spotlight Search. Ακολουθούν μερικά απλά βήματα για να απενεργοποιήσετε τις λεπτομέρειες των επαφών και του τηλεφώνου για να εμφανιστούν στο εικονίδιο Spotlight Search του iPhone:

Βήμα 1: Προχωρήστε στις Ρυθμίσεις του iPhone σας από την κύρια οθόνη του τηλεφώνου.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, μεταβείτε στο General. Εδώ, θα βρείτε την επιλογή Spotlight Search. Πρέπει να κάνετε κλικ σε αυτό.

Βήμα 3: Μόλις εμφανιστεί η κύρια οθόνη του Spotlight Search, θα πρέπει να αναζητήσετε Επαφές. Εάν το ρυθμιστικό είναι ενεργοποιημένο (όπως σε ένα πράσινο tablet), τότε πρέπει να σύρετε το ρυθμιστικό για να το απενεργοποιήσετε (μοιάζει με ένα λευκό tablet). Αυτό απλώς θα απενεργοποιούσε τα στοιχεία επαφής από το να εμφανίζονται στο εικονίδιο Spotlight Search από τώρα και στο εξής.

Βήμα 4: Με παρόμοιο τρόπο, εάν δεν επιθυμείτε σε κανένα τυχαίο άτομο να δει τα στοιχεία του τηλεφώνου σας χρησιμοποιώντας το εικονίδιο Spotlight Search, τότε πρέπει να αναζητήσετε το εικονίδιο τηλεφώνου στην κύρια οθόνη του και στη συνέχεια να το απενεργοποιήσετε επίσης.

Πώς να αποκρύψετε επαφές στο iPhone: Hidden Group

Εάν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν λειτουργεί αρκετά καλά για εσάς, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε μια άλλη εξαιρετικά αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο για απόκρυψη επαφών στο iPhone σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε μια κρυφή ομάδα ή μια ομάδα επαφών στο iPhone που θα ήταν περιορισμένη για πρόσβαση από οποιονδήποτε άλλο εκτός από εσάς. Αυτό το τέχνασμα θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας νέας ομάδας επαφών στο iPhone σας, στη συνέχεια τη διαγραφή των υπαρχουσών επαφών στη συσκευή σας iOS και, στη συνέχεια, την προσθήκη των διαγραμμένων επαφών σε αυτήν τη νέα ομάδα επαφών.

Εδώ είναι απλά βήματα για να επιτευχθεί το ίδιο:

Βήμα 1: Με τη βοήθεια του Προσωπικού σας Υπολογιστή, μεταβείτε στον ιστότοπο www.icloud.com και μετά συνδεθείτε στο λογαριασμό iCloud.

Βήμα 2: Μόλις συνδεθείτε με επιτυχία στο λογαριασμό iCloud, μεταβείτε στην ενότητα Επαφές.

Βήμα 3: Στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο εικονίδιο "+" που εμφανίζεται στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο «νέα ομάδα».

Βήμα 4: Η νέα ομάδα με τίτλο "Untitled Group 1" θα εμφανιστεί στην οθόνη σας.

Βήμα 5: Τώρα, μπορείτε να εισαγάγετε το επιθυμητό όνομα της κρυφής ομάδας επαφών σας. Στη συνέχεια, εισαγάγετε το ίδιο και κάντε κλικ στο Αποθήκευση. Αυτό θα σώσει τη νέα κρυφή ομάδα επαφών για το iPhone σας.

Μόλις δημιουργήσετε μια νέα ομάδα, το επόμενο βήμα σας θα ήταν η διαγραφή των συγκεκριμένων επαφών που θέλετε να αποκρύψετε στο iPhone σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε τις ίδιες διαγραμμένες επαφές στην ομάδα που δημιουργήθηκε πρόσφατα. Αυτό θα κρύψει τις επαφές στο iPhone σας, καθώς η ομάδα μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση μόνο σε εσάς.

Πώς να αποκρύψετε όλες τις επαφές στο iPhone

Σε περίπτωση που θέλετε να αποκρύψετε όλες τις επαφές στο iPhone σας, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα όπως:

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Επαφές στο iPhone σας.

Βήμα 2: Πατήστε στο εικονίδιο Ομάδες από την επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.

Βήμα 3: Τώρα, κάντε κλικ στο εικονίδιο "Απόκρυψη όλων των επαφών" και, στη συνέχεια, επιλέξτε Τέλος για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Αυτό το βήμα θα κρύψει όλες τις επαφές σας στο iPhone και κανείς δεν θα μπορούσε να το δει.

Οι επαφές και τα στοιχεία του τηλεφώνου είναι ζωτικής σημασίας για τους περισσότερους από εμάς. Επομένως, πρέπει να διασφαλίσουμε το ίδιο από τους εισβολείς για λόγους εμπιστευτικότητας. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να αποκρύψετε επαφές στο iPhone.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε τα προβλήματα κατάψυξης του iPhone 7 Plus

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found