Πώς να επιδιορθώσετε το κοινό πρόβλημα σύνδεσης Wi-Fi: Αυτόματη αντιστοίχιση IP σε MacBook

Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε μερικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα Wi-Fi στο MacBook. Χρησιμοποιούμε το MacBook ως μία από τις φορητές συσκευές παραγωγικότητας. Μερικές φορές, σε ένα νέο μέρος, πρέπει να συνδέσουμε το MacBook με ένα τοπικό Wi-Fi, ώστε να έχουμε πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 36

Υπάρχει μια στιγμή που το Wi-Fi είναι ήδη συνδεδεμένο, αλλά εξακολουθούμε να μην έχουμε πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ οι φίλοι μας το κάνουν κανονικά με το MacBook τους. Σε αυτήν την περίπτωση, ελέγξτε πρώτα το εικονίδιο Wi-Fi του MacBook σας στη γραμμή μενού.

Πηγή: technobezz

Αν δείτε το θαυμαστικό ( ! ) στο εικονίδιο Wi-Fi στη γραμμή μενού, όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, λέει ότι υπάρχει πρόβλημα δικτύου. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Wi-Fi και πιθανότατα θα το δείτε.

Πηγή: technobezz

Πώς να επιδιορθώσετε το κοινό πρόβλημα σύνδεσης Wi-Fi: Αυτόματη αντιστοίχιση IP σε MacBook

Κανένα ζήτημα σύνδεσης στο Διαδίκτυο δεν μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα, και ένα από αυτά είναι αυτόνομα ζήτημα IP. Πρόκειται να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και να διορθώσουμε την αυτόματη αντιστοίχιση IP στο MacBook.

Θα μοιραστώ μια λύση για αυτό το ζήτημα. Εάν χρησιμοποιείτε Mac OS X 10.5 ή μεταγενέστερη έκδοση και αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα, μπορείτε να το δοκιμάσετε.

Το πρώτο πράγμα: Ελέγξτε τις προτιμήσεις δικτύου σας

Κάντε κλικ στο μενού Apple> Προτιμήσεις συστήματος> Δίκτυο

Σε αυτό το μέρος πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η θέση (1) είναι στην επιλογή Αυτόματη όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Για προχωρημένους (2).

Πηγή: technobezz

Αφού κάνετε κλικ για προχωρημένους (2), θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα. Κάντε κλικ στην καρτέλα TCP / IP και θα δείτε αυτό το παράθυρο.

Πηγή: technobezz

Πρέπει να παρατηρήσετε δύο πράγματα, το Configure IPv4 (1) και το Router (2). Εάν έχετε το κύριο πρόβλημα όπου έχει ρυθμιστεί το Configure IPv4 κατά τη χρήση DHCP, αλλά ο δρομολογητής δεν έχει ρυθμιστεί από καμία IP, δοκιμάστε τα παρακάτω βήματα για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα.

Βήματα για την αντιμετώπιση προβλημάτων

  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο Finder και, στη συνέχεια, στη γραμμή μενού κάντε κλικ στο κουμπί Μετάβαση> Μετάβαση στο φάκελο

Πηγή: technobezz

  • Αφού κάνετε κλικ στο Μετάβαση στο φάκελο, πληκτρολογήστε: / Library / Preferences / SystemConfiguration /

Πηγή: technobezz

Σημείωση: Θα επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις του δικτύου σας. Εάν δεν έχετε πρόβλημα με την απώλεια της διαμόρφωσης του δικτύου σας, μπορείτε να συνεχίσετε στα επόμενα βήματα.

  • Διαγράψτε τα αρχεία που επισήμανα στην παρακάτω εικόνα. Θα σας ζητηθεί ο κωδικός πρόσβασης διαχειριστή.

Πηγή: technobezz

  • Επανεκκινήστε το MacBook. Αφού συνδεθείτε, προσπαθήστε να συνδεθείτε στο ίδιο Wi-Fi. Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής συμπληρώνεται από IP δρομολογητή στο παράθυρο για προχωρημένους.

Πηγή: technobezz

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found