Σύνδεση δρομολογητή Asus: Πώς να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας

Τα περισσότερα από τα άτομα που διαθέτουν δρομολογητή Διαδικτύου Asus, δυσκολεύονται να επαναφέρουν τους κωδικούς πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχάσουν τον παλιό ή απλά θέλουν να αλλάξουν τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε μια περαιτέρω εξήγηση σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς του κωδικού πρόσβασής σας στο δρομολογητή Asus. Είναι γνωστοί δύο τύποι επαναφοράς κωδικού πρόσβασης. το πρώτο είναι το soft reset και το δεύτερο είναι το hard reset.

Δείτε επίσης: Πώς να βρείτε τη διεύθυνση IP σας

Πώς να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας

1-Soft επαναφορά:

Η μαλακή επαναφορά αναφέρεται στο «λογισμικό», που σημαίνει ότι πρόκειται να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή Asus χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή. Αλλά αυτό θα γίνει αφού ακολουθήσετε αυτά τα απλά βήματα:

Το πρώτο βήμα:

Βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής Asus είναι ενεργοποιημένος και καλά συνδεδεμένος με τον υπολογιστή σας.

Δεύτερο βήμα:

Επιλέξτε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης θέλετε στον υπολογιστή σας και μετά μεταβείτε στη γραμμή αναζήτησης. Πληκτρολογήστε την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP 192.168.1.1 ή πατήστε τη διεύθυνση //router.asus.com και θα μεταφερθείτε στην κύρια σελίδα του δρομολογητή Asus.

Τρίτο βήμα:

Συμπληρώστε τα κενά με το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη του δρομολογητή Asus και επίσης τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης. Είναι γενικά «διαχειριστής» και «διαχειριστής». Μπορείτε να βρείτε το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη του δρομολογητή Asus στο κάτω μέρος του δρομολογητή σε περίπτωση που το ξεχάσατε.

Τέταρτο βήμα:

Μόλις εισαγάγετε το σωστό όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, πρέπει να κάνετε κλικ μόνο στο «Login». Μετά από λίγα μόνο λεπτά και θα μεταφερθείτε στην αρχική σελίδα του δρομολογητή Asus.

Πέμπτο βήμα:

Όταν βρίσκεστε στην αρχική σελίδα του δρομολογητή, αναζητήστε την επιλογή Διαχείριση, θα την βρείτε στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας. Κάντε κλικ σε αυτήν την καρτέλα Διαχείριση. Μετά από αυτό, μεταβείτε στις ρυθμίσεις και αναζητήστε την επιλογή "Επαναφορά / προεπιλογή".

Έκτο βήμα:

Μόλις κάνετε κλικ στην επιλογή Επαναφορά, ο δρομολογητής Asus θα εκτελέσει τη λειτουργία. Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά για την επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων, οπότε μην ανησυχείτε απλώς περιμένετε!

2-Hard Reset:

Η λέξη σκληρή εδώ σημαίνει "υλικό", που σημαίνει ότι σε αυτήν τη μέθοδο, ο ίδιος ο δρομολογητής θα μας βοηθήσει να επαναφέρουμε τον κωδικό πρόσβασης. Γι 'αυτό σε αυτό το δεύτερο μέρος, η επαναφορά θα γίνει χρησιμοποιώντας το κουμπί Reset / Push και αυτό ονομάζουμε "hard reset".

Το πρώτο βήμα:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε το μπουτόν του δρομολογητή Asus, είναι πολύ εύκολο. Βρίσκεται συνήθως στο κάτω μέρος του δρομολογητή σας.

Δεύτερο βήμα:

Σε αυτό το δεύτερο βήμα, θα ξεκινήσετε τη διαδικασία επαναφοράς χειροκίνητα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς και να το κρατήσετε πατημένο για μερικά δευτερόλεπτα. Μην αφήσετε αυτό το κουμπί έως ότου δείτε τα LED στο δρομολογητή Asus να ανάβουν εντελώς.

Τρίτο βήμα:

Μόλις ανάψουν όλα τα φώτα, μπορείτε να αφήσετε το κουμπί. Τώρα, πρέπει να περιμένετε έως ότου ο δρομολογητής σας φορτώσει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του. Αυτό πρέπει να λειτουργεί!

3-Σε περίπτωση που αυτό δεν λειτουργεί:

-Αν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον δρομολογητή Asus, αλλάξτε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού που χρησιμοποιείτε.

-Εάν το πρόβλημα παραμένει, απλώς επαληθεύστε ξανά ότι έχετε εισαγάγει το σωστό όνομα χρήστη του δρομολογητή και επίσης τον σωστό προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε.

Τα βήματα που αναφέρονται εδώ είναι αρκετά απλά. Ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα όταν προσπαθείτε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης, καλέστε την υποστήριξη Asus που είναι διαθέσιμη 24 ώρες την ημέρα και λάβετε τη βοήθεια που χρειάζεστε για την επίλυση του προβλήματος.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found