4 αυτοκίνητα που μπορείτε να οδηγήσετε χωρίς άδεια

Σήμερα, τα αυτοκίνητα που μπορούν να οδηγηθούν χωρίς άδεια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στις ανεπτυγμένες χώρες. Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται να περάσετε καμία εξέταση για να είστε σε θέση να οδηγήσετε αυτό το είδος οχήματος. Το μόνο που απαιτείται είναι ένα πιστοποιητικό που μπορείτε να πάρετε από μια εξουσιοδοτημένη σχολή οδήγησης.

Ωστόσο, τα πλεονεκτήματα δεν σταματούν εδώ. Τα οχήματα έχουν ωραίο σχεδιασμό (ακόμα κι αν δεν είναι τα πιο κομψά αυτοκίνητα στην αγορά), μικρού μεγέθους και έχουν χαμηλό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Επίσης, το επίπεδο ασφάλειας που προσφέρεται είναι μεγαλύτερο από ένα ATV, σκούτερ ή ποδήλατο, ενώ η άνεση είναι συγκρίσιμη με εκείνη ενός τυπικού οχήματος.

Δείτε επίσης: Gadgets που δεν καταναλώνουν ενέργεια

Αυτοκίνητα που μπορείτε να οδηγήσετε χωρίς άδεια

Η ελάχιστη ηλικία οδήγησης ενός τέτοιου οχήματος είναι 16 ετών. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για τους εφήβους καθώς μπορούν να αποκτήσουν περισσότερη οδηγική εμπειρία. Επίσης, εάν έχετε ήδη άδεια οδήγησης, ένα αυτοκίνητο σαν αυτό θα βοηθούσε. Εάν η άδεια οδήγησης σας έχει τεθεί σε αναστολή, μπορείτε να οδηγήσετε Bellier, Chatenet ή Aixam χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αυτοκίνητα που μπορείτε να οδηγήσετε χωρίς άδεια - Bellier Jade Classic

Το Bellier Jade Classic, το πρώτο αυτοκίνητο στη λίστα μας, διαθέτει κινητήρα ντίζελ, κυβικής χωρητικότητας 523 cm3, ο οποίος αναπτύσσει 5,4 HP. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να επιτύχει είναι 45 km / h και η χωρητικότητα της δεξαμενής είναι 20 λίτρα. Μην ανησυχείτε για την κατανάλωση, η οποία είναι μόνο 3,2 ανά 100 χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο ζυγίζει μόνο 390 κιλά, αλλά η χωρητικότητά του είναι μόνο για δύο άτομα. Εάν σας ενδιαφέρει αυτό το μοντέλο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι διαθέσιμο στα 9.900 ευρώ.

Αυτοκίνητα που μπορείτε να οδηγήσετε χωρίς άδεια - Bellier Jade Racing

Λαμβάνοντας υπόψη το είδος των αυτοκινήτων που παρουσιάζουμε σε αυτήν τη λίστα, μην περιμένετε κάποιες βελτιώσεις που αξίζουν ένα πραγματικό αγωνιστικό αυτοκίνητο. Στην πραγματικότητα, οι μόνες βελτιώσεις σε σχέση με το κλασικό μοντέλο είναι σπορ καθίσματα, ζώνες ασφαλείας, μαύροι τροχοί, πλήκτρο τροχού Sparco, sport sifter, sport pedals, dual chrome knalpot και sport αυτοκόλλητα. Η τιμή ξεκινά από 11.700 ευρώ.

Αυτοκίνητα που μπορούν να οδηγηθούν χωρίς άδεια - Aixam Coupe

Το Aixam Coupe έχει κινητήρα κυβικής χωρητικότητας 400 cm3 ο οποίος αναπτύσσει 5,4 HP, οπότε η μέγιστη ταχύτητα είναι 45 km / h. Θα έχετε χαμηλότερη κατανάλωση ανά 100 χιλιόμετρα και η χωρητικότητα της δεξαμενής είναι επίσης μικρότερη (16 λίτρα, ακριβέστερα). Σε αυτό το όμορφο αυτοκίνητο μπορεί να χωρέσει δύο άτομα, και αν θέλετε να συμπεριλάβετε κλιματισμό, θα πρέπει να πληρώσετε άλλα 1.040 ευρώ.

Η Aixam Crossline δεν διαφέρει πολύ από τα προηγούμενα αυτοκίνητα από άποψη τιμής. Η έκδοση S Coupe θα σας κοστίσει 9800 ευρώ, ενώ οι εκδόσεις Premium Coupe και GTI Coupe θα κοστίζουν 11800 ευρώ αντίστοιχα, 11500 ευρώ.

Αυτοκίνητα που μπορούν να οδηγηθούν χωρίς άδεια - Chatenet CH26

Η πιο δημοφιλής μάρκα σε αυτό το τμήμα της αγοράς είναι η Chatenet CH26. Έχει κινητήρα με κυβική χωρητικότητα 523 cm3, ο οποίος αναπτύσσει 5,4 HP, παρόμοιος με το Bellier Jade Classic. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 45 km / h και η κατανάλωση είναι 3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 600 λίτρων και η τιμή του αυτοκινήτου είναι 13.025 ευρώ. Εάν θέλετε την αθλητική έκδοση, θα κοστίσει 910 ευρώ περισσότερο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found