10 βήματα Πώς να διαμορφώσετε ξανά τον υπολογιστή χρησιμοποιώντας μονάδα flash USB

Η αναδιαμόρφωση ενός υπολογιστή μπορεί να γίνει εύκολα με λίγα μόνο κλικ. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που ο δίσκος του προγράμματος εγκατάστασης δεν μπορεί να αναγνωριστεί ή δεν μπορεί να διαβαστεί από μια μονάδα δίσκου. Υπάρχουν επίσης ορισμένες περιπτώσεις, όπως η μονάδα δίσκου CD ή DVD είναι σπασμένη ή ο υπολογιστής ή ο φορητός υπολογιστής σας δεν διαθέτει μονάδα δίσκου. Τέτοιες καταστάσεις είναι πραγματικά ενοχλητικές, καθώς δεν θα μπορείτε να διαμορφώσετε ξανά τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας CD με δυνατότητα εκκίνησης. Ωστόσο, υπάρχει μια καλή λύση σε αυτό το πρόβλημα και αυτό χρησιμοποιεί τη μονάδα flash USB για τη διαμόρφωση του υπολογιστή.

Η διαδικασία αναδιαμόρφωσης του υπολογιστή χρησιμοποιώντας USB Flash Drive εξηγείται εδώ στον βήμα προς βήμα οδηγό.

Βήματα για τη διαμόρφωση του υπολογιστή χρησιμοποιώντας τη μονάδα flash USB

Βήμα 1

Εγκαταστήστε το Εργαλείο μορφής αποθήκευσης δίσκου USB στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, δημιουργήστε μια μονάδα flash USB με τομέα εκκίνησης. Τοποθετήστε την κενή μονάδα flash USB και εκτελέστε το Εργαλείο μορφής αποθήκευσης δίσκου USB HP.

Βήμα 2

Στην πλατφόρμα εργαλείων μορφοποίησης στην ενότητα καρτέλα Συσκευή, επιλέξτε τη μονάδα flash που θέλετε να δημιουργήσετε ως εκκινήσιμη. Βεβαιωθείτε ότι είναι η σωστή συσκευή. Αυτό διευκολύνει την αναδιαμόρφωση του υπολογιστή χρησιμοποιώντας τη μονάδα flash USB.

Αλλάξτε το δίσκο αποθήκευσης USB σε δίσκο USB με δυνατότητα εκκίνησης. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να αδειάσετε τη μονάδα flash. Θα χρειαστείτε επίσης αρχεία Windows 98 MS-DOS και HP Format Disk Storage Tool Tool.

Βήμα 3

Για να διαμορφώσετε ξανά τον υπολογιστή χρησιμοποιώντας μονάδα flash USB, πραγματοποιήστε λήψη αρχείων συστήματος Windows 98 MS-DOS Ή αυτόν τον σύνδεσμο. Είναι εντελώς δωρεάν για λήψη.

Μετά τη λήψη, εξαγάγετε το συμπιεσμένο αρχείο σε ένα φάκελο που μπορείτε εύκολα να εξερευνήσετε.

Βήμα 4

Κατεβάστε το Εργαλείο μορφής αποθήκευσης δίσκου USB HP. Αυτό το λογισμικό είναι απολύτως δωρεάν για λήψη.

Βήμα 5

Μεταβείτε στην καρτέλα Σύστημα αρχείων, αλλάξτε τις ρυθμίσεις σε FAT 32.

Στην περιοχή Επιλογές μορφής, επιλέξτε την επιλογή Δημιουργία δίσκου εκκίνησης DOS. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "…" για να περιηγηθείτε στο φάκελο στον οποίο έχετε ήδη εξαγάγει αρχεία Windows 98 MS-DOS. Επιλέξτε το φάκελο και κάντε κλικ στο OK.

Βήμα 6

Στο εργαλείο μορφοποίησης, κάντε κλικ στο κουμπί ΕΝΑΡΞΗ. Ένα αναδυόμενο μήνυμα θα σας ζητήσει πριν συνεχίσετε ότι τα δεδομένα στη μονάδα δίσκου θα χαθούν. Συμφωνώ να συνεχίσω. Αμέσως, η μονάδα flash USB με δυνατότητα εκκίνησης θα είναι έτοιμη. Τώρα μπορείτε να διαμορφώσετε εκ νέου τον υπολογιστή χρησιμοποιώντας μονάδα flash USB. Αναμορφώστε τον υπολογιστή χωρίς δίσκο.

www.youtube.com

Βήμα 7

Ξεκινήστε να διαμορφώσετε εκ νέου το netbook, το φορητό ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας τη μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης. Πριν ενεργοποιήσετε τον υπολογιστή, συνδέστε πρώτα το bootable USB και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας.

Βήμα 8

Καθώς ξεκινά η οθόνη, πατήστε Del ή F2 ή F10 για να εμφανιστεί η ρύθμιση του BIOS. Μεταβείτε στο μενού εκκίνησης για να αλλάξετε τη σειρά εκκίνησης. Κάντε τη μονάδα flash USB να βρίσκεται στην πρώτη σειρά εκκίνησης.

Βήμα 9

Πατήστε F10 στο πληκτρολόγιο για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Κατά την επανεκκίνηση του υπολογιστή, κάντε κλικ στο enter όταν σας ζητηθεί να κάνετε εκκίνηση από τη μονάδα flash USB ή περιμένετε έως ότου η μονάδα flash φορτωθεί αυτόματα.

Βήμα 10

Εάν έχετε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα εγκατάστασης των Windows 7 στη μονάδα flash με δυνατότητα εκκίνησης, η εγκατάσταση θα ξεκινήσει αυτόματα. Η εγκατάσταση θα διαρκέσει αρκετά λεπτά. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Και αυτό είναι.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις