Πώς να αυξήσετε την ένταση του μικροφώνου στα Windows 10

Οι προγραμματιστές της Microsoft προφανώς εργάστηκαν σκληρά για να κάνουν τα Windows 10 εύχρηστα. Όμως, όπως οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα της Microsoft, έχει μερικά μικρά προβλήματα. Εάν χρησιμοποιείτε το Skype στα Windows 10, ίσως υπήρχε μια στιγμή που η συνομιλία σας είχε διακοπεί. Μπορείτε να κατηγορήσετε το Διαδίκτυο για αυτό, αλλά ο κύριος λόγος για την κακή ποιότητα ήχου εξόδου στο μικρόφωνό σας. Θα σας δείξουμε πώς να αυξήσετε την ένταση του μικροφώνου στα Windows 10.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Τι να κάνετε εάν τα Windows 10 δεν αναγνωρίζουν ακουστικά

Πώς να αυξήσετε την ένταση του μικροφώνου στα Windows 10

Εάν οι φίλοι ή τα μέλη της οικογένειάς σας ζουν πολύ μακριά, το Skype είναι ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνήσετε μαζί τους. Όμως, η ποιότητα του ήχου είναι κακή, η συνομιλία δεν θα πάει ομαλά, οπότε πρέπει να αυξήσετε την ένταση του μικροφώνου. Εάν θέλετε να απολαμβάνετε όλη την ημέρα να μιλάτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα χωρίς διακοπές, τότε πρέπει να βελτιώσετε την ποιότητα ήχου εξόδου.

Αυτές οι λίγες ρυθμίσεις θα λύσουν το πρόβλημά σας:

Με το δεξί κουμπί του ποντικιού, κάντε κλικ στο εικονίδιο ηχείου στη γραμμή εργασιών των Windows 10. Στο μικρό μενού κάντε κλικ στο μενού "Συσκευές εγγραφής".

Στο νέο παράθυρο, θα δείτε το ενεργό μικρόφωνο και ότι επιλέγεται με πράσινο σημάδι.

Στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στο "Μικρόφωνο" και θα μπείτε στο παράθυρο "Ιδιότητες". Εκεί θα δείτε πέντε καρτέλες, επιλέξτε "Επίπεδα".

Όταν ανοίξετε την καρτέλα, θα δείτε δύο επιλογές: Μικρόφωνο και Ενίσχυση μικροφώνου.

Θα χρειαστεί να τροποποιήσετε αυτές τις ρυθμίσεις.

Μετακινώντας το ρυθμιστικό προς τα δεξιά, μπορείτε να αυξήσετε την ενίσχυση του μικροφώνου έως και +30 dB. Αφού πραγματοποιήσετε τις αλλαγές, μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ στο "Εφαρμογή" και "OK". Εάν αλλάζετε αυτές τις παραμέτρους κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, μπορείτε να ακούσετε τα θετικά σχόλια από τον χρήστη με τον οποίο μιλάτε.

Πηγή εικόνας: www.iguru.gr

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αδρανοποίησης στα Windows 10

Πρόσφατες δημοσιεύσεις