Πώς να διορθώσετε το iPhone που δεν στέλνει εικόνες

Κατά καιρούς, οι χρήστες iPhone αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά την αποστολή των φωτογραφιών στους φίλους και τους αγαπημένους τους. Μερικές φορές αυτό το πρόβλημα δεν έχει καμία σχέση με τη χρήση των μεταφορέων, αλλά θα μπορούσε να προκληθεί επιλέγοντας λανθασμένα στοιχεία ελέγχου στο iPhone σας.

Η κοινότητα iOS έχει δημιουργηθεί με τρόπο που καθιστά εύκολη την αποστολή φωτογραφιών μέσω μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων και συμβαίνει μέσω της πλατφόρμας του iMessage μεταξύ δύο συσκευών iOS. Μερικές φορές, τέτοια μηνύματα που συνοδεύονται από εικόνες δεν πηγαίνουν, είτε κολλούν στη μέση, είτε το μήνυμα αποτυγχάνει εντελώς. Ας πάρουμε για τον λόγο που η εικόνα κολλάει στη μέση και να βρούμε ένα προσάρτημα.

Για να στείλετε φωτογραφίες μέσω του iMessage, ο χρήστης πρέπει να ενεργοποιήσει τη δυνατότητα και ο παραλήπτης θα πρέπει να χρησιμοποιεί και το iMessage για να το λάβει. Κατά την αποστολή της εικόνας σας, το κουμπί «Αποστολή» γίνεται μπλε στο iMessage.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε καμία υπηρεσία στο iPhone

Πώς να διορθώσετε το iPhone που δεν στέλνει εικόνες

Ελέγξτε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας

Εάν χρησιμοποιείτε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο iPhone σας, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένα. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Κυψελοειδές και βεβαιωθείτε ότι το κουμπί δίπλα στο "Κυψελοειδή δεδομένα" είναι πράσινο. Στη συνέχεια, ξεκινήστε το Safari και προσπαθήστε να ανοίξετε το www.apple.com. Εάν μπορεί να ανοιχτεί, αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας δεν είναι ο λόγος για τον οποίο το iPhone σας δεν στέλνει μηνύματα εικόνας.

Εναλλαγή σε 4G

Υποστηρίζει η σειρά iPhone σας 4G; Εάν ναι, ελέγξτε αν το έχετε ενεργοποιήσει. Η χρήση του 4G μπορεί να σας δώσει μια γρηγορότερη ταχύτητα στο Διαδίκτυο επειδή η κακή σύνδεση στο Διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει το iPhone να μην στέλνει προβλήματα με εικόνες. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις >> Κινητό >> Επιλογές δεδομένων κινητής τηλεφωνίας >> πατήστε την επιλογή 4G.

Μετάβαση σε WiFi

Εάν έχετε ένα δίκτυο WiFi στη θέση σας, θα ήταν καλύτερα να το χρησιμοποιήσετε αντί για δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Πριν αλλάξετε τη σύνδεση στο Internet σε WiFi, απενεργοποιήστε πρώτα τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας στο iPhone σας. Για να ενεργοποιήσετε το WiFi, ανοίγετε το κέντρο ελέγχου σύροντας προς τα πάνω από οποιαδήποτε οθόνη του iPhone σας και πατήστε το εικονίδιο WiFi. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, να επιλέξετε WiFi και να το ενεργοποιήσετε. Βεβαιωθείτε ότι το WiFi λειτουργεί σωστά. Μπορείτε να το δοκιμάσετε μεταβαίνοντας στο Safari.

Ελέγξτε τα δεδομένα και την ώρα

Βεβαιωθείτε ότι η ημερομηνία και η ώρα είναι σωστά. Για να το ελέγξετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >> Γενικά >> Ημερομηνία & Ώρα. Μπορείτε να το ρυθμίσετε χειροκίνητα ή αυτόματα. Επίσης, έχει ρυθμιστεί σωστά η Ζώνη ώρας ανοίγοντας Ρυθμίσεις >> Γενικά >> Ημερομηνία & Ώρα >> Ζώνη ώρας.

Εναλλαγή MMS

Για να μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε ένα μήνυμα εικόνας σε όλες τις πλατφόρμες, πρέπει να ενεργοποιήσετε το MMS Messaging. Για να ελέγξετε εάν το MMS Messaging είναι ΕΝΕΡΓΟ, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >> Μηνύματα. Βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένες αυτές οι δύο δυνατότητες. Μπορείτε επίσης να το ενεργοποιήσετε και να το απενεργοποιήσετε και, στη συνέχεια, να το ενεργοποιήσετε ξανά.

Εναλλαγή iMessage

Εάν δεν έχετε πρόβλημα με την αποστολή εικόνων στο iMessage στο iPhone σας, δοκιμάστε να αλλάξετε τη λειτουργία iMessage. Μπορεί επίσης να επιλύσει το iPhone που δεν στέλνει προβλήματα με εικόνες.

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
  • Επιλέξτε Μηνύματα.
  • Πατήστε "iMessages" μία φορά για να το απενεργοποιήσετε και πατήστε ξανά για να το ενεργοποιήσετε ξανά.

Επανεκκινήστε το iPhone

Η απενεργοποίηση του iPhone για ένα λεπτό λειτουργεί για την επίλυση πολλών προβλημάτων. Μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής σας εάν το iPhone σας δεν στέλνει μηνύματα εικόνας. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Sleep / Wake μέχρι να δείτε το κόκκινο ρυθμιστικό στην οθόνη. Σύρετε το για να το απενεργοποιήσετε. Περιμένετε 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, πατήστε το ίδιο κουμπί για λίγα δευτερόλεπτα έως ότου εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.

support.apple.com

Ελέγξτε την ενημέρωση ρυθμίσεων φορέα

Η ενημέρωση των ρυθμίσεων της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας μπορεί να βελτιώσει τη συνδεσιμότητα και την απόδοση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, κάτι που μπορεί να είναι ο λόγος που το iPhone σας δεν στέλνει πρόβλημα με εικόνες

  • Συνδέστε το iPhone σας στο Διαδίκτυο.
  • Από την αρχική οθόνη, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις >> Γενικά >> Σχετικά.
  • Θα είστε σε θέση να δείτε την ενημέρωση των ρυθμίσεων φορέα εάν είναι διαθέσιμη.

Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου

Αυτή η μέθοδος θα επαναφέρει και θα φέρει όλες τις ρυθμίσεις δικτύου στην εργοστασιακή της προεπιλογή. Με αυτόν τον τρόπο, το πρόβλημα του iPhone που δεν στέλνει φωτογραφίες μπορεί να επιλυθεί. Τα βήματα είναι τόσο εύκολα, ανοίξτε Ρυθμίσεις >> Γενικά >> Επαναφορά >> Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου. Εδώ, πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης και να τον συνεχίσετε πατώντας "Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου" στο αναδυόμενο παράθυρο.

Αναβάθμιση λογισμικού

Σε πολλές περιπτώσεις, τα προβλήματα iPhone μπορούν να επιδιορθωθούν με την ενημέρωση iOS. Ουσιαστικά, η ενημέρωση του λογισμικού είναι εύκολη και ασφαλής.

  • Δημιουργήστε πρώτα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας έχει τουλάχιστον 50% διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ότι είναι συνδεδεμένο σε σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο.
  • Από την αρχική οθόνη του iPhone σας, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις >> Γενικά >> Ενημέρωση λογισμικού.
  • Εάν η ενημέρωση είναι διαθέσιμη, πατήστε "Εγκατάσταση τώρα".

Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων

Εάν έχετε ακολουθήσει όλες τις παραπάνω λύσεις, αλλά εξακολουθείτε να μην μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες στο iPhone, δοκιμάστε να επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Γενικά και μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε το "Επαναφορά". Πατήστε σε αυτό. Στη συνέχεια, στο παράθυρο "Επαναφορά", επιλέξτε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων. Εισαγάγετε πρώτα τον κωδικό πρόσβασής σας και ολοκληρώστε την ενέργεια πατώντας "Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων" στο αναδυόμενο παράθυρο

Όλες οι παραπάνω λύσεις είναι αποτελεσματικές για να διορθώσουν το iPhone που δεν στέλνει εικόνες σε iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Εάν δοκιμάσατε τις παραπάνω λύσεις και δεν λειτουργεί τίποτα, επικοινωνήστε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας ή το Genius Bar ή τον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών της Apple.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found