Πώς να διορθώσετε την αυτόματη περιστροφή που δεν λειτουργεί στο Samsung Galaxy S8

Ψάχνετε λύσεις για να διορθώσετε την αυτόματη περιστροφή που δεν λειτουργεί για το Samsung Galaxy S8 επειδή το τηλέφωνό σας φαίνεται να έχει κολλήσει σε οποιαδήποτε από τις κατακόρυφες λειτουργίες και δεν αλλάζει αυτόματα σε οριζόντιο όταν το κάνετε κλίση; Ορισμένοι χρήστες του S8 διαμαρτύρονται τελευταία ότι το τηλέφωνό τους σταματά να περιστρέφεται αυτόματα και δεν είναι σε θέση να επιλύσουν το πρόβλημα. Για μερικούς, είναι θέμα αλλαγής των ρυθμίσεων του τηλεφώνου για να διασφαλιστεί ότι δεν είναι στο πορτραίτο κλειδώματος, αλλά για άλλους χρήστες, το πρόβλημα μπορεί να τρέξει βαθύτερα και μπορεί να επηρεαστεί από μια απατεώνα εφαρμογή. Ακολουθούν οι λύσεις για αυτόματη περιστροφή που δεν λειτουργούν στο S8:

Δείτε επίσης- Πώς να ρυθμίσετε την αναγνώριση προσώπου στο Samsung Galaxy S8

Βήματα για την επίλυση του προβλήματος αυτόματης περιστροφής στο Samsung Galaxy S8

Εναλλαγή αυτόματης περιστροφής και κλειδώματος πορτρέτου

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζετε το πρόβλημα, ελέγξτε αν η επιλογή αυτόματης περιστροφής έχει απενεργοποιηθεί κατά λάθος. Μερικές φορές, απλώς ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας την επιλογή αυτόματης περιστροφής μπορεί να γίνει το τέχνασμα. Εάν η αυτόματη περιστροφή είναι απενεργοποιημένη, τότε δεν θα βρείτε ένα εικονίδιο αυτόματης περιστροφής στη λίστα εικονιδίων στον πίνακα ειδοποιήσεων. Αντ 'αυτού, θα δείτε το πορτρέτο γραμμένο κάτω από το εικονίδιο. Ένα εικονίδιο κλειδώματος πορτρέτου δείχνει ένα μικρό κλείδωμα στο κάτω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου.

 • Τραβήξτε προς τα κάτω το πλαίσιο ειδοποιήσεων στο S8 σας
 • Αναζητήστε το πορτρέτο ή το εικονίδιο αυτόματης περιστροφής και αγγίξτε το
 • Εάν ήταν στο πορτραίτο κλειδώματος, τότε θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αυτόματη περιστροφή τώρα. Αλλά αν ήταν ήδη σε αυτόματη περιστροφή και δεν λειτουργούσε, θα ενεργοποιηθεί το κλείδωμα πορτρέτου. Περιμένετε 5 δευτερόλεπτα και κάντε εναλλαγή του εικονιδίου για αυτόματη περιστροφή και ελέγξτε εάν το πρόβλημα επιλύθηκε.

Αυτή η λύση είναι μια γρήγορη επιδιόρθωση για συσκευές S8 που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα ως εφάπαξ ζήτημα. Ωστόσο, εάν το πρόβλημα στη συσκευή σας συνεχίσει να επιστρέφει, τότε πρέπει να δοκιμάσετε τις άλλες λύσεις παρακάτω.

Επανεκκινήστε το Samsung S8

Εάν η λειτουργία αυτόματης περιστροφής δεν λειτούργησε ακόμη και μετά την εναλλαγή της επιλογής αυτόματης περιστροφής, κάντε επανεκκίνηση του S8. Μερικές φορές, το τηλέφωνό σας κολλάει ή ορισμένες λειτουργίες δεν λειτουργούν και μια απλή επανεκκίνηση μπορεί να επαναφέρει τα πράγματα στο φυσιολογικό. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη λύση εάν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα αυτόματης περιστροφής σε σπάνιες καταστάσεις.

 • Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας στο S8 μέχρι να δείτε το μενού λειτουργίας
 • Πατήστε στο πράσινο εικονίδιο επανεκκίνησης
 • Πατήστε στο Επανεκκίνηση ξανά

Αφήστε το τηλέφωνό σας να επανεκκινήσει και μόλις το ενεργοποιήσετε ξανά, τραβήξτε προς τα κάτω τον πίνακα ειδοποιήσεων και ελέγξτε αν η επιλογή αυτόματης περιστροφής είναι ενεργοποιημένη. Εάν είναι ενεργοποιημένο, ελέγξτε ότι το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Πρόβλημα επιταχυνσιόμετρου και αισθητήρα G

Η λειτουργία αυτόματης περιστροφής βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο επιταχυνσιόμετρο και τον αισθητήρα G του τηλεφώνου. Για να το διορθώσετε, μπορείτε να βαθμονομήσετε ξανά το τηλέφωνό σας. Η βαθμονόμηση μπορεί να ολοκληρωθεί είτε χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη επιλογή βαθμονόμησης του τηλεφώνου είτε χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή τρίτου μέρους, όπως το GPS Status και το Toolbox, το οποίο διατίθεται δωρεάν στο Play Store.

Για βαθμονόμηση με χρήση της ενσωματωμένης δυνατότητας του τηλεφώνου:

 • Τραβήξτε προς τα κάτω το πλαίσιο ειδοποιήσεων του S8 σας και βεβαιωθείτε ότι η αυτόματη περιστροφή είναι απενεργοποιημένη, πράγμα που σημαίνει ότι το τηλέφωνο βρίσκεται στο πορτραίτο.
 • Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις της συσκευής σας
 • Τοποθετήστε το τηλέφωνό σας σε επίπεδη επιφάνεια
 • Πατήστε Βαθμονόμηση

Μην μετακινείτε το τηλέφωνό σας έως ότου ολοκληρωθεί η βαθμονόμηση. Μόλις τελειώσετε, ενεργοποιήστε τη λειτουργία αυτόματης περιστροφής πατώντας το εικονίδιο κλειδώματος πορτρέτου και ελέγξτε εάν το ζήτημα αυτόματης περιστροφής του Galaxy S8 έχει επιλυθεί.

Το TouchWiz δεν λειτουργεί

Μερικές φορές, η λειτουργία αυτόματης περιστροφής ενδέχεται να διακοπεί απλώς και μόνο επειδή το TouchWiz δεν λειτουργεί. Επειδή το Samsung S8 βασίζεται στο TouchWiz για πολλές λειτουργίες τηλεφώνου, μπορείτε απλά να επανεκκινήσετε το τηλέφωνό σας για να διορθώσετε το πρόβλημα. Ωστόσο, εάν παρατηρήσετε ότι το ζήτημα TouchWiz αρχίζει να επηρεάζει περισσότερες λειτουργίες στο τηλέφωνό σας και η αυτόματη περιστροφή δεν έχει ακόμη επιλυθεί, μπορείτε να διαγράψετε τα δεδομένα και να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη για την εφαρμογή TouchWiz.

 • Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις του S8 σας
 • Πατήστε Εφαρμογές
 • Πατήστε Διαχείριση εφαρμογών
 • Αναζητήστε το TouchWiz και αγγίξτε το

Πατήστε Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης για να διαγράψετε όλα τα αρχεία προσωρινής μνήμης που δημιουργήθηκαν για την εφαρμογή. Στη συνέχεια, διαγράψτε τα δεδομένα στην εφαρμογή πατώντας Διαγραφή δεδομένων. Θα δείτε μια προειδοποίηση σχετικά με τη διαγραφή δεδομένων, πατήστε OK για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Μόλις γίνει αυτό, επανεκκινήστε τη συσκευή σας και δείτε εάν η αυτόματη περιστροφή αρχίζει να λειτουργεί όπως αναμένεται. Βεβαιωθείτε ότι η αυτόματη περιστροφή είναι ενεργοποιημένη ελέγχοντάς την στον πίνακα ειδοποιήσεων.

Ενημερώστε το τηλέφωνό σας

Δεδομένου ότι ορισμένα προβλήματα προκύπτουν από σφάλματα στο λογισμικό, είναι καλύτερο να ενημερώνετε το τηλέφωνό σας ανά πάσα στιγμή για να διασφαλίσετε ότι όλα τα προηγούμενα σφάλματα και άλλα προβλήματα λογισμικού αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τη Samsung. Ελέγξτε εάν το τηλέφωνό σας έχει ενημερωθεί ή όχι για να βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα αυτόματης περιστροφής δεν προκαλείται λόγω δυσλειτουργίας λογισμικού για το οποίο η Samsung έχει ήδη δώσει μια ενημέρωση.

 • Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις του τηλεφώνου
 • Πατήστε Σχετικά με τη συσκευή
 • Πατήστε Έλεγχος ενημερώσεων με μη αυτόματο τρόπο

Το τηλέφωνο θα εκτελέσει έναν μη αυτόματο έλεγχο για να μάθει εάν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις. Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, θα έχετε την ευκαιρία να την κατεβάσετε και να την εγκαταστήσετε. Ολοκληρώστε την εγκατάσταση της ενημέρωσης και, στη συνέχεια, ελέγξτε εάν το πρόβλημα αυτόματης περιστροφής στο Galaxy S8 έχει επιλυθεί.

Πρόβλημα με την εφαρμογή τρίτων - Ασφαλή λειτουργία

Ορισμένες εφαρμογές τρίτων έχουν την άδεια να περιστρέφουν αυτόματα το τηλέφωνό σας από κατακόρυφη σε οριζόντια λειτουργία. Εάν μια εφαρμογή με τέτοια άδεια είναι αδίστακτη, τότε μπορεί να έχετε κάποιο πρόβλημα. Προσδιορίστε τις εφαρμογές που εγκαταστήσατε πρόσφατα από τότε που ξεκινήσατε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα. Αυτές είναι οι εφαρμογές που μπορεί να είναι ο λόγος για το ζήτημα αυτόματης περιστροφής. Απεγκαταστήστε τις εφαρμογές και ελέγξτε αν το πρόβλημα έχει εξαφανιστεί. Εάν δεν αντιμετωπίζετε πλέον το πρόβλημα, τότε θα κατηγορηθεί η εφαρμογή.

Αλλά αν δεν είστε σίγουροι αν μια εφαρμογή τρίτου μέρους προκαλεί το πρόβλημα ή όχι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας είναι ασφαλής λειτουργία για να ελέγξετε αν το τηλέφωνο λειτουργεί χωρίς προβλήματα σε ασφαλή λειτουργία ή όχι. Η Ασφαλής λειτουργία είναι όπου οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις ενσωματωμένες λειτουργίες και λειτουργίες του τηλεφώνου, αλλά όλες οι εφαρμογές τρίτων θα απενεργοποιούνται. Βοηθά στον προσδιορισμό εάν το πρόβλημα έγκειται σε μια εφαρμογή τρίτου μέρους ή στο λογισμικό ή το υλικό του τηλεφώνου.

 • Απενεργοποιήστε το τηλέφωνο
 • Περιμένετε πέντε δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο λειτουργίας για να το ενεργοποιήσετε.
 • Συνεχίστε να πατάτε το πλήκτρο λειτουργίας μέχρι να δείτε τη Samsung να γράφεται στην οθόνη.
 • Στη συνέχεια, απελευθερώστε το πλήκτρο λειτουργίας και πατήστε αμέσως το πλήκτρο μείωσης έντασης
 • Μην απελευθερώνετε το πλήκτρο μείωσης έντασης έως ότου επανεκκινηθεί το τηλέφωνο
 • Θα δείτε τις λέξεις Safe Mode στο κάτω μέρος της οθόνης

Αυτό σημαίνει ότι έχετε εκκινήσει με επιτυχία το τηλέφωνό σας σε ασφαλή λειτουργία. Ελέγξτε εάν το τηλέφωνό σας λειτουργεί χωρίς προβλήματα σε αυτήν τη λειτουργία. Εάν το πρόβλημα επιλυθεί, τότε μια εφαρμογή τρίτου μέρους δεν συμπεριφέρεται σωστά. Επανεκκινήστε τη συσκευή σας για να επιστρέψετε στην κανονική λειτουργία και απεγκαταστήστε τις εφαρμογές μία προς μία έως ότου επιλυθεί το πρόβλημα.

Πρόβλημα υλικού

Εάν τίποτα δεν λειτούργησε για εσάς, τότε ενδέχεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο υλικό της συσκευής που πρέπει να επιδιορθωθεί από επαγγελματίες της Samsung. Μεταφέρετε τη συσκευή σας σε ένα Κέντρο βοήθειας της Samsung και ζητήστε τους να ελέγξουν τη συσκευή σας. Το πρόβλημα είτε θα επιλυθεί είτε εάν το τηλέφωνό σας είναι υπό εγγύηση, τότε μπορείτε ακόμη και να αντικαταστήσετε.

συμπέρασμα

Χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες λύσεις για να διορθώσετε την αυτόματη περιστροφή που δεν λειτουργεί στο Samsung Galaxy S8. Έχουμε αναφέρει τις λύσεις ξεκινώντας από τις ευκολότερες έως ελαφρώς περίπλοκες λύσεις. Εάν δεν λειτουργεί τίποτα, τότε η Samsung ενδέχεται να σας βοηθήσει να αντικαταστήσετε, υπό την προϋπόθεση ότι το τηλέφωνό σας είναι υπό εγγύηση.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ενεργοποιήσετε το Samsung Galaxy S8 Game Launcher

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found