Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης σε Android

Τα smartphone και τα tablet Android διαθέτουν μια ευρεία γκάμα ενδιαφέρων και χρήσιμων λειτουργιών. Εάν θέλετε να καταγράψετε κάτι που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στην οθόνη σας, μπορείτε να το κάνετε με ευκολία, απλά τραβώντας ένα στιγμιότυπο οθόνης. Εάν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε αυτό, μην ανησυχείτε καθώς θα σας δείξουμε. Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός για το πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης σε συσκευές Android, συμπεριλαμβανομένων των σειρών Samsung Galaxy, τηλεφώνων Huawei, Google Pixel και όλων των άλλων μοντέλων Android εκεί έξω.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις εφαρμογών σε συσκευές Android

Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης σε Samsung Galaxy S, Galaxy Note, LG G, Moto X, Nexus και άλλες συσκευές Android

Μπορείτε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης πατώντας μόνο ένα συνδυασμό πλήκτρων. Ανεξάρτητα από το smartphone ή το tablet Android που διαθέτετε, ο συνδυασμός είναι ο ίδιος: το κουμπί λειτουργίας και το κουμπί μείωσης έντασης.

Για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στη συσκευή σας Android, κάντε τα εξής:

  • Βεβαιωθείτε ότι ό, τι θέλετε να τραβήξετε εμφανίζεται αυτήν τη στιγμή στην οθόνη (αποφασίσαμε να τραβήξουμε ένα στιγμιότυπο οθόνης της αρχικής σελίδας του Technobezz)
  • Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας και το κουμπί μείωσης έντασης ταυτόχρονα

  • Θα δείτε ένα κινούμενο σχέδιο στην οθόνη, που σημαίνει ότι το στιγμιότυπο οθόνης έχει τραβηχτεί

Τώρα που έχει ληφθεί το στιγμιότυπο οθόνης, σύρετε προς τα κάτω από την οθόνη για να ανοίξετε το συρτάρι ειδοποιήσεων και ανοίξτε το στιγμιότυπο οθόνης.

Μπορείτε να το επεξεργαστείτε με ευκολία και να το μοιραστείτε με τους φίλους σας. Δεν χρειάζεται να ανοίξετε το στιγμιότυπο οθόνης με αυτόν τον τρόπο - μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή Gallery στη συσκευή σας, να πατήσετε "Στιγμιότυπα οθόνης" και θα βρείτε το στιγμιότυπο οθόνης εκεί.

Αυτή είναι η βασική μέθοδος καθώς η επιλογή λήψης στιγμιότυπων οθόνης είναι μέρος του λειτουργικού συστήματος.

Καθώς η τεχνολογία προχωρά συνεχώς, παρατηρούμε πολλές ενδιαφέρουσες καινοτομίες. Οι κατασκευαστές έρχονται με εξαιρετικές ιδέες, ώστε να μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις εργασίες που θέλουμε με διάφορους τρόπους, όλα πολύ απλά.

Ας πάρουμε το Huawei ως παράδειγμα. Η εταιρεία παρουσίασε ένα «έξυπνο στιγμιότυπο οθόνης» με το P8 πριν από μερικά χρόνια. Πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Έξυπνη βοήθεια> Έλεγχος κίνησης και ενεργοποιήστε το "Έξυπνο στιγμιότυπο οθόνης". Όταν το κάνετε αυτό, μπορείτε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης με έναν διασκεδαστικό και εύκολο τρόπο - απλώς χτυπήστε την οθόνη δύο φορές με την άρθρωση σας.

Το LG G5 πρωτοεμφανίστηκε με μια εφαρμογή που ονομάζεται Capture +. Είναι απλό και εύκολο στη χρήση. Βεβαιωθείτε ότι η οθόνη που θέλετε να καταγράψετε είναι έτοιμη. Στη συνέχεια, τραβήξτε προς τα κάτω το συρτάρι ειδοποιήσεων και ανοίξτε το Capture + πατώντας πάνω του. Αν θέλετε, μπορείτε να σχεδιάσετε ή να γράψετε στο στιγμιότυπο οθόνης - υπάρχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία. Ολοκληρώθηκε? Πατήστε στο πλαίσιο ελέγχου που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Το στιγμιότυπό σας αποθηκεύεται!

Μοιραστήκαμε τη βασική μέθοδο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο Android μαζί με νέες διαθέσιμες σε συγκεκριμένα μοντέλα. Μπορείτε να τραβήξετε ό, τι θέλετε, από αστείες καταστάσεις στο Facebook έως ένα νέο υψηλό σκορ που έχετε κερδίσει στο παιχνίδι που παίζετε. Όπως μπορείτε να δείτε, είναι απλό να κάνετε!

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις ενημέρωσης εφαρμογών σε Android

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found