Πώς να διορθώσετε "Δυστυχώς, η κάμερα έχει σταματήσει" σε Android

Οι κάμερες είναι ένα σημαντικό μέρος των τηλεφώνων Android μας. Μας αρέσει να καταγράφουμε όλες αυτές τις υπέροχες στιγμές, απολαμβάνουμε selfies και στη συνέχεια υπάρχουν πτυχές του περιβάλλοντός μας που δύσκολα μπορούν να αφεθούν χωρίς να φωτογραφηθούν. Τι κάνουμε λοιπόν όταν η κάμερα του τηλεφώνου μας σταματήσει να λειτουργεί; Αναζητούμε τον γρηγορότερο τρόπο επίλυσης του προβλήματος, ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην εξερεύνηση του φωτογράφου μέσα μας. Εάν ψάχνετε λύσεις για το πώς να διορθώσετε το "Δυστυχώς η κάμερα έχει σταματήσει", ελέγξτε τις παρακάτω λύσεις.

Ένα τέτοιο σφάλμα δεν μπορεί να προκύψει εξαιτίας του υλικού. Συνήθως είναι το λογισμικό που είναι υπεύθυνο για αυτό. Θα συζητήσουμε όλες τις λύσεις ξεκινώντας από την πολύ βασική και μετά θα περάσουμε στις πιο περίπλοκες διορθώσεις.

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε το Android δεν θα κάνει λήψη εφαρμογών

Λύσεις για το "Δυστυχώς η κάμερα έχει σταματήσει"

Λύση 1: Επανεκκινήστε την κάμερα

Η συσκευή σας Android μπορεί να εμφανίσει αυτό το σφάλμα σε στιγμές που η κάμερα χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Απλώς βγείτε από την κάμερα, περιμένετε 30 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, κάντε επανεκκίνηση της εφαρμογής πατώντας το εικονίδιο της εφαρμογής είναι το μόνο που χρειάζεται για να διορθώσετε ένα πρόβλημα όπως αυτό. Όταν αντιμετωπίζετε ένα σφάλμα "δυστυχώς η κάμερα έχει σταματήσει να λειτουργεί", αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το επιλύσετε γρήγορα. Ωστόσο, η λύση μπορεί να είναι προσωρινή και εάν το πρόβλημα επαναληφθεί πολύ συχνά, τότε πρέπει να δοκιμάσετε τις άλλες λύσεις που αναφέρονται εδώ.

Λύση 2: Επανεκκινήστε τη συσκευή

Η επανεκκίνηση του τηλεφώνου μπορεί συχνά να διορθώσει απλές δυσλειτουργίες εφαρμογών που ενδέχεται να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εφαρμογή. Συνήθως, όταν ένα πρόβλημα επιδιορθώνεται από επανεκκίνηση, είναι δύσκολο να εντοπιστεί η πραγματική αιτία του προβλήματος. Εάν η κάμερα έχει σταματήσει να λειτουργεί χωρίς κανένα λόγο, τότε η επανεκκίνηση είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση. Ωστόσο, εάν η συσκευή σας Android εξακολουθεί να εμφανίζει το ίδιο σφάλμα, τότε το πρόβλημα μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από σφάλμα, μπορεί να είναι κατεστραμμένο αρχείο ή ενημέρωση που μπορεί να το προκαλεί.

Λύση 3: Διαγράψτε τα αρχεία προσωρινής μνήμης της κάμερας

Η προσωρινή μνήμη της κάμερας αποθηκεύει τα αρχεία που βοηθούν την εφαρμογή κάμερας να λειτουργεί πιο γρήγορα. Τα αρχεία προσωρινής μνήμης δημιουργούνται για ευκολία στη χρήση και καλύτερη εμπειρία χρήστη. Ωστόσο, μερικές φορές αυτά τα αρχεία προσωρινής μνήμης ενδέχεται να καταστραφούν και μπορεί να αρχίσει να εμφανίζει σφάλματα που δεν θα σας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσετε την κάμερα. Για να διορθώσουμε το πρόβλημα, μπορούμε να διαγράψουμε τα αρχεία προσωρινής μνήμης. Δεν θα χάσετε κανένα σημαντικό στοιχείο με αυτόν τον τρόπο. Το μόνο που μπορεί να παρατηρήσετε είναι ότι την επόμενη φορά που θα ανοίξετε την εφαρμογή κάμερας, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να φορτωθεί.

 • Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις της συσκευής σας.
 • Μεταβείτε στις ενότητες εφαρμογών και πατήστε Διαχείριση εφαρμογών
 • Σύρετε προς τα αριστερά της οθόνης σας έως ότου βρίσκεστε στην καρτέλα "Όλα".
 • Τώρα αναζητήστε την κάμερα και αγγίξτε την
 • Πατήστε Force Stop για να τερματίσετε την εφαρμογή
 • Στη συνέχεια, πατήστε Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης

Θα παρατηρήσετε ότι τα αρχεία προσωρινής μνήμης θα διαγραφούν αμέσως και ο χώρος που καταλαμβάνεται από τα αρχεία προσωρινής αποθήκευσης θα επιστρέψει στο 0. Τώρα ανοίξτε την κάμερα για άλλη μια φορά και ελέγξτε αν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Λύση 4: Διαγράψτε τα αρχεία δεδομένων της κάμερας

Ενώ τα αρχεία προσωρινής μνήμης είναι σχετικά ακίνδυνα και η διαγραφή τους δεν επηρεάζει τίποτα στη συσκευή σας, τα αρχεία δεδομένων περιλαμβάνουν τις προσωπικές σας ρυθμίσεις για την εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι χάνετε τις προσωπικές σας προτιμήσεις εάν διαγράψετε τα αρχεία δεδομένων. Εάν έχετε ορίσει ορισμένες προτιμήσεις στην κάμερα, τότε ίσως θελήσετε να τη λάβετε υπόψη πριν διαγράψετε τα αρχεία δεδομένων. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιστρέψετε και να τα ρυθμίσετε ξανά.

 • Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις της συσκευής και μεταβείτε στη Διαχείριση εφαρμογών.
 • Σύρετε για να μεταβείτε στο "All Tab" και μετά πατήστε Κάμερα
 • Πατήστε Εκκαθάριση δεδομένων για να διαγράψετε όλα τα αρχεία δεδομένων που είναι συνδεδεμένα με την εφαρμογή κάμερας.

Τα αρχεία δεδομένων δεν θα διαγράψουν τις φωτογραφίες σας, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτές. Μόλις διαγραφούν τα αρχεία δεδομένων, πατήστε στην κάμερα και ελέγξτε αν λειτουργεί όπως αναμένεται. Εάν το σφάλμα εξακολουθεί να εμφανίζεται, προχωρήστε στην επόμενη λύση.

Λύση 5: Ενημερώστε το λογισμικό σας

Ορισμένα προβλήματα κάμερας ενδέχεται να προκύψουν εξαιτίας ενός σφάλματος στο λογισμικό που προκαλεί τη μη σωστή λειτουργία της κάμερας. Εάν καθυστερείτε τις ενημερώσεις λογισμικού στη συσκευή σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε υπάρχει πιθανότητα να έχετε χάσει τις απαραίτητες ενημερώσεις που μπορούν να βοηθήσουν τις εφαρμογές της συσκευής σας να λειτουργούν σωστά. Μια ενημέρωση σάς βοηθά να επιλύσετε γνωστά ζητήματα στο λογισμικό. Για να ελέγξετε αν έχετε εκκρεμείς ενημερώσεις, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις της συσκευής
 • Πατήστε Σχετικά με τη συσκευή
 • Πατήστε στην πρώτη επιλογή που θα έπρεπε να λέει Ενημέρωση λογισμικού ή Ενημέρωση συστήματος

Η συσκευή σας θα αρχίσει αυτόματα να ελέγχει για ενημερώσεις και θα λάβετε ένα μήνυμα το οποίο είτε θα σας πει ότι οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις έχουν ήδη εγκατασταθεί στη συσκευή είτε θα λέει ότι υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση και μπορείτε να ενημερώσετε τη συσκευή. Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, εγκαταστήστε την ενημέρωση και μετά την επανεκκίνηση της συσκευής σας, ελέγξτε αν η κάμερα λειτουργεί.

Λύση 6: Διαγραφή της προσωρινής μνήμης και των αρχείων δεδομένων για την εφαρμογή Gallery

Η γκαλερί συνδέεται πολύ στενά με την κάμερα. Εάν κάτι πάει στραβά με την εφαρμογή γκαλερί, μπορεί συχνά να εισέλθει στην κάμερα και να καταλήξει σε ένα μήνυμα σφάλματος. Η διαγραφή της προσωρινής μνήμης και των αρχείων δεδομένων της εφαρμογής συλλογής μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε εάν η εφαρμογή συλλογής ήταν ο ένοχος.

 • Από το μενού Ρυθμίσεις, μεταβείτε στη Διαχείριση εφαρμογών
 • Σύρετε τις καρτέλες για να μεταβείτε στις καρτέλες "Όλα"
 • Αναζητήστε το Gallery και αγγίξτε το.
 • Πατήστε Force Stop
 • Τώρα πατήστε στο Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης για να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη
 • Στη συνέχεια, πατήστε Εκκαθάριση δεδομένων για να διαγράψετε τα αρχεία δεδομένων για το Gallery
 • Επιβεβαιώστε πατώντας OK

Επανεκκινήστε τώρα τη συσκευή σας και ελέγξτε αν η κάμερα λειτουργεί όπως αναμένεται.

Λύση 7: Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή κάμερας τρίτου μέρους

Εάν αισθάνεστε άνετα να απορρίψετε την εφαρμογή μετοχών κάμερας, ανοίξτε το Play Store και αναζητήστε μια εφαρμογή κάμερας τρίτου μέρους. Υπάρχουν αρκετά από αυτά διαθέσιμα και μερικά από αυτά μπορεί να σας προσφέρουν περισσότερα από την τρέχουσα εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής μετοχών που χρησιμοποιούσατε. Αυτή είναι απλώς μια εναλλακτική λύση που δεν επιλύει το πρόβλημα, αλλά σας βοηθά να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας χωρίς σφάλματα. Η χρήση μιας εφαρμογής τρίτου μέρους είναι αποκλειστικά η διακριτική σας ευχέρεια.

Λύση 8: Χρησιμοποιήστε την ασφαλή λειτουργία

Εάν τυχαίνει να σας αρέσει η εφαρμογή κάμερας και προτιμάτε να την διορθώσετε αντί να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους, τότε πρέπει να λάβουμε κάποια περίπλοκη αντιμετώπιση προβλημάτων. Πρέπει να καταλάβουμε εάν το πρόβλημα προκύπτει από οποιαδήποτε από τις εφαρμογές που εγκαταστήσατε πρόσφατα. Ορισμένες εφαρμογές φακού είναι γνωστό ότι δημιουργούν προβλήματα για την εφαρμογή κάμερας. Για να ελέγξετε εάν μια εφαρμογή τρίτου μέρους προκαλεί το πρόβλημα, πρέπει να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας σε ασφαλή λειτουργία. Στην ασφαλή λειτουργία, όλες οι εφαρμογές τρίτων είναι απενεργοποιημένες, ώστε να περιορίσουμε την αιτία του προβλήματος σε εφαρμογή τρίτου μέρους ή στο λογισμικό του τηλεφώνου.

 • Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο λειτουργίας
 • Αυτό θα εμφανίσει τις επιλογές ισχύος για τη συσκευή σας
 • Τώρα πατήστε και κρατήστε πατημένο την επιλογή Απενεργοποίηση από το μενού στην οθόνη σας.
 • Συνεχίστε να πατάτε μέχρι να εμφανιστεί ένα αναδυόμενο πλαίσιο
 • Θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής σε ασφαλή λειτουργία.
 • Πατήστε ΟΚ

Μόλις γίνει επανεκκίνηση της συσκευής σε ασφαλή λειτουργία, ελέγξτε αν ανοίγει με σφάλματα. Εάν ναι, προχωρήστε στην επόμενη λύση. Από την άλλη πλευρά, εάν η κάμερα λειτουργεί χωρίς σφάλματα, τότε μια εφαρμογή τρίτου μέρους ενδέχεται να παρεμβαίνει στην εφαρμογή κάμερας προκαλώντας το πρόβλημα. Διαγράψτε πρόσφατα εγκατεστημένες εφαρμογές ή πηγαίνετε για επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων.

Λύση 9: Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Η εργοστασιακή επαναφορά θα φέρει τη συσκευή σας στην αρχική της κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή θα επιστρέψει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Θα χάσετε όλα τα δεδομένα και όλες τις εφαρμογές τρίτων που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή σας. Ένα αντίγραφο ασφαλείας θα σας βοηθήσει να αποθηκεύσετε όλα τα σημαντικά δεδομένα σας και να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε κανένα από αυτά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας για όλα τα δεδομένα μετακινώντας όλα τα σημαντικά αρχεία σε άλλη συσκευή αποθήκευσης και δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλείας του λογαριασμού σας στο Google. Στη συνέχεια, συνεχίστε με την επαναφορά.

 • Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις της συσκευής σας
 • Πατήστε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά
 • Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο αντίγραφο ασφαλείας για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας στον λογαριασμό σας Google
 • Πατήστε στο Factory Reset για να επαναφέρετε τη συσκευή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις
 • Πατήστε Επαναφορά τηλεφώνου.

Μόλις γίνει επανεκκίνηση της συσκευής, ελέγξτε εάν η κάμερα λειτουργεί. Εάν ναι, επαναφέρετε όλα τα αρχεία και τα δεδομένα σας και απολαύστε τη χρήση της συσκευής σας ως συνήθως.

Αυτές οι λύσεις θα λειτουργούν σε Motorola, Samsung (Samsung S4, Samsung S5, Samsung S6, Samsung S6 Edge, Samsung S7, Samsung S7 Edge κ.λπ.), LG (LG G3, LG, G4, κ.λπ.), HTC και όλα άλλες συσκευές Android.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να διορθώσετε κανένα σήμα στο Android

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found